K-buurt maakt zich klaar voor landelijke conferentie morgen, vrijdag 10 juni

De K-buurt maakt zich klaar om op te treden als host voor de landelijke manifestatie. Op vrijdag 10 juni verzamelen community builders en community organizers uit het hele land zich fysiek in K-buurt, Amsterdam voor een landelijk manifestatie van actieve buurten.

Als we echt door bubbels heen willen prikken, de systeemwereld logica voorbij, en willen doorpakken dan hebben we community building en community organizing nodig. ‘Whatever the problem, community is the answer’ Op 10 juni , wordt een landelijke bijeenkomst gehouden in K-buurt, ook wel popeldag genoemd. Popelaars zijn mensen die actief zijn in hun eigen buurt, stad of dorp als community builders en die hun ervaringen met Asset Based Community Building ( www.wijzijnabcd.nl  ) met andere community builders willen delen.  Deze manifestatie wordt georganiseerd door een informeel netwerk van community builders, in samenwerking met het LSA, het landelijke netwerk van actieve bewoners en buurten ( www.lsabewoners.nl ) en de coalitie van buurten Amsterdam (coalitievanbuurten@gmail.com)

 

Programma in een notedop

Voor buurtbewoners die zich afvragen wat er allemaal gebeurt: 

10:30 schrijven deelnemers zich in bij Buurthuis Bonte Kraai

11:30-13:00 zijn er workshops bij diverse gemeenschappelijke ruimten in de Kbuurt

13:00-14:30 kunnen deelnemers lunch van en in de buurt eten (en zo lokale ondernemers helpen)

14:30 – 16:00 is de tweede ronde workshops in de diverse gemeeschappelijke ruimten

Vanaf 16:00 is er dan plenaire afsluiting bij buurthuis Bonte Kraai

 

Voor meer details, bijvoorbeeld over de workshops (of als u zich nog wilt aanmelden ) kijk op

https://www.lsabewoners.nl/event/7e-landelijke-abcd-popeldag-de-tent-uit/ 

https://1104enzo.nl/communityactiedag/ 

 

Buurtplatformrecht

Deze editie wordt speciaal in Amsterdam gehouden om aandacht te geven aan het buurtplatformrecht waar de gemeente Amsterdam mee experimenteert samen met een aantal buurten in Amsterdam. Het initiatief voor dit nieuwe buurtrecht is begonnen vanuit de K-buurt, vandaar een extra reden dat deze dag daar gehouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *