Inbraakpreventie door synthetische DNA

ONZICHTBAAR GEMERKT. WONINGINBRAKEN zijn de afgelopen jaren in Amsterdam Zuidoost fors teruggelopen. In sommige (laagbouw)buurten blijft het aantal woninginbraken echter relatief hoog. In Zuidoost wil het Stadsdeel in deze wijken DNA markering inzetten om het inbrekers nog lastiger te maken. Een beperkt aantal markering setjes wordt beschikbaar gesteld aan bewoners uit de D-buurt en de laagbouw van de F- en K-buurt.

DNA-etje2_500Gratis DNA-setje
Om samen met een aantal buren uit de eigen straat in aanmerking te komen voor een gratis setje synthetische DNA, meldt u zich vóór 27 november 2015 aan bij veiligheid.sdzo@amsterdam.nl. Vermeld daarbij uw naam, de naam van geïnteresseerde buren en de bijbehorende mailadressen. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over het vervolg van dit project.

Onzichtbaar gemerkt
Een setje DNA markering bestaat uit een onzichtbare markeringsvloeistof waarmee u uw waardevolle bezittingen kunt voorzien van een unieke, vrijwel niet te verwijderen DNA markering.
Deze markering kan door de politie eenvoudig met een UV-lamp worden gevonden. Hierdoor levert het bezit van dergelijk gemarkeerde voorwerpen voor een dief en/of heler een groter risico op.
Met stickers waarschuwt u de inbreker dat uw voorwerpen zijn gemarkeerd. De ervaring in andere gemeenten leert dat het aantal inbraken na het gebruik van de DNA markering sterk daalt.

Dit bericht is in de betrokken wijken middels een bewonersbrief van de Gemeente Amsterdam/Zuidoost huis-aan-huis verspreid.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
m oehlers
m oehlers
20 november 2015 15:49

Graag doe ik mee

P.Olij
P.Olij
20 november 2015 16:08

wens mee te doen

Glenda
Glenda
22 november 2015 18:32

Ik doe graag mee.

balwinder kaur
balwinder kaur
27 november 2015 12:01

Ik doe mee