IDFA in Bijlmer Parktheater

Het grootste documentairefestival ter wereld IDFA komt van donderdag 22 tot en met 24 november naar Amsterdam Zuidoost! Het Bijlmer Parktheater toont een selectie van de beste films van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) 2012. Meeslepende, ontroerende, hilarische en shockerende documentaires en special guests!

Donderdagavond (22/11) wordt het festival op locatie geopend door Ernestine Comvalius, directeur van het Bijlmer Parktheater.
De openingsavond staat in het teken van muziek met documentaires over het leven van James Brown-imitator James Bradley en de keiharde geschiedenis van de Amerikaanse hiphop scene.

Op vrijdag (23/11) kun je Kainat Soomro uit Pakistan volgen in de wanhopige strijd haar verkrachters te laten boeten voor hun daden. Na afloop in de talkshow Voices van het platform Black Magic Woman gaat het over vrouwenrechten.
‘s Avonds staat de bling bling wereld van de mooiste vrouwen van India in schril contrast met de fundamentalistische Hindu-beweging Durgha Vahini in de onthutsende documentaire The World Before Her.

Zaterdag (24/11) gaan filmmakers Noelia Nicolás en Sara Harkink na het vertonen van hun films met het publiek in debat over de harde realiteit van het gevangenisleven in Zuidoost en jeugdinrichting Harreveld. Het festival sluit af met Sexy Baby, een actueel document over seks 2.0.

Nieuwsgierig geworden? Kaarten bestel je per telefoon 020 311 39 30 per mail  of online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *