Hoekenrode feestelijk geopend

Op vrijdag 19 juni werd het vernieuwde plein Hoekenrode, tussen station Bijlmer Arena en de Amsterdamse Poort, officieel geopend. Dansers en freerunners namen na de klanken van een brassband het plein op spectaculaire wijze in gebruik. Daarna verplaatsten de bouwvakkers, die aan het plein hebben gewerkt, de bouwhekken, waarmee het plein voor iedereen zichtbaar en toegankelijk werd.

ZO!Welkom
Genodigden namen plaats aan de 90 meter lange tafel op het plein en bespeelden onder de bezielende leiding van componist Hary de Wit, de heipalen op tafel met drumstokken. Emile Jaensch (portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling) vond dat het plein een bruisend stadshart is geworden. Peter Smink (CEO Nuon) overhandigde samen met Miss Charme de tweede editie van het gratis magazine ZO! Welkom aan stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh. De initiatiefnemers van de website Kantershofenzo.nl, Harrie Jansema en Liesbeth Vermeulen, hebben volop aan dit nummer meegewerkt: gefotografeerd en geschreven. Het was een geweldig leuk project waarvoor ze allerlei mensen uit Zuidoost hebben geïnterviewd en op beeld vastgelegd.

Kijk hier voor een fotoimpressie.  [nggallery id=79]

ZO!Welkom is een mooi, gratis en glossy magazine dat een veelzijdig en kleurrijk beeld geeft van Amsterdam Zuidoost. Dankzij bijdragen van bewoners, bedrijven en organisaties is  dit 102 pagina’s tellen magazine uit kunnen komen. Het blad laat de vele nieuwe ontwikkelingen en verrassende initiatieven in Zuidoost zien op het gebied van wonen, werken, leren, winkelen, cultuur, uitgaan, sport en groen. Een magazine met een lange houdbaarheidsdatum dat wil informeren en verrassen, bestemd voor bewoners, bedrijven, forensen en bezoekers.

Het blad is via Facebook, hier straks ook digitaal bekijken. Er zijn bioscoopbonnen te winnen met het invullen van een enquête. Vanaf eind juni is het blad bij meerdere openbare gelegenheden in het stadsdeel gratis te verkrijgen.

Muziek en dans
Na het diner dat werd verzorgd door de horecaondernemers aan het plein, genoot iedereen van muziek- en dansoptredens met onder andere Cheyenne Toney, Elvis and Friends en de band La Rouge.

Gestript en opgebouwd
Met de sloop van het bouwwerk in de onderdoorgang naar winkelcentrum Amsterdamse Poort startte CBRE Global Investors in 2011 met de herontwikkeling van het gebouw nieuwAmsterdam. Het gebouw werd tot op de betonstructuur gestript en opnieuw opgebouwd. Het is een multifunctioneel gebouw geworden met kantoorruimte én ruimte voor restaurants, cafés en een hotel. Eind 2013 vestigde Nuon zich met haar hoofdkantoor in NieuwAmsterdam.

Halve Dam
Hoekenrode kreeg een geheel nieuwe inrichting naar een ontwerp van Karres en Brands Landschapsarchitecten, met vernieuwde bestrating, natuurstenen zitranden, bijzondere verlichting en volwassen bomen. Het plein dat zo groot is als de helft van de Dam, vormt de verbinding tussen de ArenA Boulevard en winkelcentrum Amsterdamse Poort en biedt plek aan terrassen en kleinschalige evenementen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *