Hoe is de luchtkwaliteit in deze buurt?

Hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in onze buurt kun je dagelijks bekijken op AT5.nl/luchtkwaliteit Onder andere de wijk Kantershof wordt als meetpunt genomen. We ademen iedere dag zo’n 8.000 liter lucht in en uit. Het is dus van belang dat die lucht schoon is. De Amsterdamse luchtkwaliteit is de afgelopen jaren verbeterd maar is nog altijd niet schoon genoeg. Klik op het driehoekje naast de naam Kantershof. De luchtkwaliteit is hier ‘goed’.

Gemeten worden:

NO2: Stikstofdioxide
NO: Stikstofmonoxide
O3: Ozon
PM10: Fijnstof (PM10)
PM25: Fijnstof (PM2.5)

Eén reactie op “Hoe is de luchtkwaliteit in deze buurt?”

 1. Re/. De Korstmossen aan de Bomen rond om Kantershof , de K , H en G en daarnaast Diemen , Diemerbos , Driemond met het Amsterdam Rijnkanaal als grens en dan Weesp bij de Spporbrug geven de vele soorten Korstmossen duidelijk aan dat de Lucht en Slootwaterkwaliteit sterk is verandert naar ‘n positieve herstel , dit was rond 1994 totaal anders en ook tijden de 2e Floriade van Amsterdam 1982 !!!!!
  Dat laat ook de Havikken die rond om Kantershof en Koornhorst ( hoogbouw aanwezig zijn met ook de dwerg vleermuizen en de grootte soorten !!!!

  Maar ik. Zie ook plekken waar Bomen in groepen afsterven ( verdacht Grondwater breuken lijkt dit , zag precies hetzelfde in : Hèèl , Heelderpeel en rond de Mijnweg in Melick / Herkenbosch en Vlodrop / Wassemberg richting Bruinkool groeve !
  Maar ook bij Driehuis Westerveld zie je deze Plekken van afsterven .
  Vergeet niet dat Kantershof aan de randgrens licht van de Ooit in de Ijstijd aan wezigen Utrechtse Heuvelrug gletsjer !!!
  Door de bouw en het daarvoor heien in O.a. Weesp zie en hoor je duidelijk die harde lagen zand en Klei .
  Daar naast zie je op de Fietspaden en wegen meters lange Scheurvormingen vanaf : Naarden Bussum , Hilversum , S’Gravenland , Nederhorst den Berg , Nightevecht , Aboude , Weesp , Driemond , Bijlmer , Diemen , Duivdrecht / IJburg , Ouderkerk aan de Amstel , De Poel bij Bovenkerk , Amstelveen !!!!

  Ergens lijktvhet op de Vulkaan Eifel zelf met zijn Vulkaanmeren gebied !

  Bij beiden is de Grond dus erg Onrustig en instabiel , zie de vele Scheurvormingen die niets met de Droogte en daarop warmte te maken henen .

  Grondwater is de Oorzaak !
  In de Omgeving van Nellestein komt IJsrhouddn bruin water uit de Zandgrond .

  Ook bij Vaals , Brunssummerheide zie je dit en ronde De Mijnweg en Heelderpeel !
  Het Oerbos bij Uelestraten en Meerssen en ook Bunde / Elsloo is daar ook duidelijk zichtbaar .ook vis Heerlen N73 naar Aachen zijn er plekken .

  Deze verschijnselen zijn rondom Kantershof en Nellestein dus nu ook te zien als je er voor open staat tenminste ?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *