Hiltonhotel aan Hoekenrode

Op 31 mei opent Hampton by Hilton een hotel met 260 kamers op het plein Hoekenrode, tegenover het Bijlmer Arena station.  The Vincent Hotel Group (TVHG) en CBRE Global Investors Nederland hebben hiervoor een huurovereenkomst afgesloten. Hampton by Hilton is het driesterrenproduct van Hilton. Dit is het eerste Hampton by Hilton hotel in Nederland.

Het gebouw Nieuw-Amsterdam stamt uit 1984 en wordt momenteel tot op de betonstructuur gestript en opnieuw gebouwd. Architect Branimir Medic van de Architekten Cie is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het huidige kantoorgebouw wordt omgevormd tot een multifunctioneel gebouw met 31.500 m² kantoorruimte, 1.200 m² horeca en het hotel van 8.400 m². Eerder werd al bekend dat Nuon Energy het grootste gedeelte van de kantoorruimte van Nieuw-Amsterdam gaat huren.

Plein
Stadsdeel Zuidoost is verantwoordelijk voor de herinrichting van de openbare ruimte van plein Hoekenrode. De realisatie van een hotel hier past binnen de doelstelling van stadsdeel om van het plein het nieuwe stadshart van Amsterdam Zuidoost te maken, dat de ArenA Boulevard en winkelcentrum Amsterdamse Poort met elkaar verbindt. Het nieuwe plein sluit straks aan op de nieuw te realiseren plint van nieuwAmsterdam, waar horeca in komt.  Zie hieronder voro meer info:

http://hamptoninn3.hilton.com/en/hotels/netherlands/hampton-by-hilton-amsterdam-arena-boulevard-AMSZUHX/index.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *