Herrema sloopt oude winkelcentrum

‘De Bijlmer huilt’, zei bestuurder Emile Jaensch van stadsdeel Zuidoost wat theatraal bij de symbolische start van de sloop van voormalig winkelcentrum Kraaiennest en garage Koningshoef-Kleiburg. Hij doelde donderdag 16 mei op de stromende regen waarin bewoners en belangstellenden stonden toen stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema met een grijpmachine een stuk plaat uit het winkelcentrum sloopte (zie beeld).

Maar er zullen weinig mensen een traan laten om het verlies van dit complex. Eind van het jaar moet het klaar zijn. De sloop was vertraagd wegens het opruimen van asbest. Weliswaar moeten er woningen, appartementen en misschien een buurthuis komen op de vrijgekomen kavel, maar die plannen wordt wegens de crisis niet uitgevoerd. Of er wat anders komt dan alleen gras staat nog te bezien. Er zijn plannetjes voor stadstuinbouw en voetbalveldjes. Hebt u misschien een goed idee? Laat het ons weten! Redactie@kantershofenzo.nl

Jaensch overhandigde een uniek bord met gedragsregels in het Papiamento uit het oude winkelcentrum Kraaiennest aan Annemarie de Wildt, conservator van het Amsterdam Museum, die het bord zal opnemen in de collectie. Een soortgelijk bord (in het Nederlands) was voor Henno Eggenkamp van de Stichting Bijlmer Museum.

[nggallery id=41]

2 reacties op “Herrema sloopt oude winkelcentrum”

  1. Vreemd genoeg hoor ik steeds meer over parkeerdruk in Kantershof!
    Wat zal het gaan worden als straks Kleiburg weer geheel bewoond is?

    Met de verkeerde argumenten is het makkelijk om de verkeerde keuzes te maken ……

    Bezorgde groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *