Help schoolinbraken voorkomen

imageDe redactie kreeg een oproep van Marijke van Amersfoort, directeur van basisschool Samenspel op Kantershof en Geerdinkhof. Ze roept de ‘buren’ op een oogje in het zeil te houden buiten de schooltijden. En dat geldt natuurlijk ook voor de andere scholen in de buurt.

Regelmatig wordt onze school Samenspel bezocht door lieden die daar niet thuis horen.
Via het dak klimmen zij naar de binnenplaats. Op onze eerste vakantiedag was het weer raak. Een raam is geforceerd, kasten zijn opengebroken en er is een behoorlijke troep achtergelaten.
De inbrekers waren waarschijnlijk op zoek naar geld, maar zoals iedereen kan bedenken is dat op een basisschool niet te vinden.
Gelukkig was er, doordat het alarm af is gegaan, snel politie ter plaatse. De nasleep was vandaag op onze eerste vakantiedag voor ons.

Helaas kunnen wij niet dag en nacht de school bewaken. We hebben een goed werkend alarm, maar als dat af gaat is het eigenlijk al te laat. Dan zijn ze al binnen.

Van buurtbewoners weten wij dat zij regelmatig zien dat er mensen op ons dak lopen. Zij zouden ons een groot plezier doen als zij, wanneer zij dit zien, de buurtregisseur en/of bureau Ganzenhoef willen waarschuwen. Dit kan via het algemene politienummer 0900 8844. Zij gaan dan vaker een kijkje nemen.

Een buurt zijn we samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *