Handen uit de mouwen op de Natuurwerkdag!

Op zaterdag 5 november 2016 kan iedereen weer de handen uit de mouwen steken voor de natuur tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen. In Zuidoost kun je terecht in het Diemerbos of bij de Ruige Hof. De landelijke Natuurwerkdag wordt dit jaar voor de 16e keer georganiseerd. Er worden weer duizenden mensen verwacht die de groene leefomgeving binnen en buiten de stad een opknapbeurt gaan geven.

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn ruim 60 locaties waar je dit jaar aan de slag kunt. De werkzaamheden zijn zeer divers zoals: het knotten van wilgen, aanplanten van struiken, paden aanleggen of exoten verwijderen.  Zoek een locatie in de buurt en meld je aan via www.natuurwerkdag.nl

Diemerbos
Het Diemerbos is aangeplant in de jaren 90 op voormalig boerenland. Het oostelijk deel waar de natuurwerkdag is gepland dit jaar heeft een wat meer open karakter waarbij bosjes, houtsingels,(riet)moeras en weilanden elkaar afwisselen.

Tijdens de natuurwerkdag gaat het vooral om beheerwerkzaamheden in de moeraslandjes in het gebied. Het moeras wordt zo natuurlijker en aantrekkelijker. Plant,- en diersoorten die in moerassen leven krijgen zo meer leefruimte, waardoor de natuurwaarde van het gebied wordt vergroot. Ook gaan we op zoek naar eierresten van ringslangen in de broeihopen die we afgelopen voorjaar hebben aangelegd om de ringslangpopulatie te onderzoeken.

Van 10.00 tot 15.00 uur.

Er is werk voor maximaal 25 personen (20 volwassenen en 5 kinderen).  Verzamelen bij de Hoofdingang Diemerbos aan de Muiderstraatweg. Graag op de fiets komen.

Werkzaamheden en activiteiten voor kinderen

Eieren ringslangen tellen uit broeihopen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider Louwra Postma
l.postma@staatsbosbeheer.nl
06-2030067

Deze locatie wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer & IVN Diemen. Koffie, thee, lunch is aanwezig

De Ruige Hof

Op safari over zandpaden en knuppelbruggetjes door het veenlandschap. Je waant je gemakkelijk in een andere wereld: Hier komt het Oudhollandse cultuurlandschap weer tot leven. Het is een afwisselend gebied met kleine landschapselementen als bloemrijk hooiland, struweel, rietmoeras, knotwilgen, poelen en slootjes. In het terrein kunt u verder nog een kleine heemtuin en een medicinale kruidentuin bezoeken. Het rietmoeras vormt het centrale deel. Omdat riet water zuivert is de waterkwaliteit uitzonderlijk goed en dat is te merken aan de vele soorten waterbeestjes en vogels.

We gaan bomen en takken zagen, baggeren, riet weghalen en maaisel afvoeren.

Van 10:00 tot 15:00 uur.

Er is werk voor maximaal 60 personen (60 volwassenen.

Abcouderstraatweg 77 Amsterdam Zuidoost, Noord-holland

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider Linda Theunissen

post@deruigehof.nl

0294-285021

Koffie & thee aanwezig, lunch zelf meenemen.

Foto Leonie Linotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *