Gratis workshop boekhouden

Bent u ondernemer of denkt u er aan om een onderneming te starten? Maar heeft u geen idee hoe u uw boekhouding moet aanpakken? Boekhouden wordt gezien als ingewikkeld en onoverzichtelijk waardoor dit vaak achterwegen wordt gelaten. Kom daarom naar de gratis workshop boekhouden van BOOT Zuidoost. Zij leren u de basis van het boekhouden met een simpel maar efficiënt boekhoudprogramma.

BOOT (Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling) is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Amsterdamse wijkaanpak, waarbij studenten worden ingezet om een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van de Amsterdamse krachtwijken. BOOT is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, Oost en Nieuw-West.

Wat gaat u leren?

Tijdens deze workshop gaan we samen uw facturen, bonnetjes en rekeningen inboeken in het boekhoudprogramma. Studenten van BOOT gaan u daarbij persoonlijk helpen. Na de workshop Boekhouden beheerst u de basiskennis van het boekhouden en bent u in staat zelfstandig een eenvoudige boekhouding te verzorgen met behulp van de aangeboden boekhoudsoftware. Er is geen enkele kennis van financiële administratie noodzakelijk.
Waarom geeft BOOT deze workshop? 

Boekhouden is in deze tijd zeer belangrijk. BOOT merkt dat veel ondernemers weinig kennis hebben van financiële administratie. Om dit te veranderen wil BOOT deze workshop geven. De basiskennis van het boekhouden bijbrengen is het hoofddoel. Andere doelen zijn:

  • Mensen leren het best door te doen, daarom een workshop waar u actief moet meedoen.
  • De workshop is voor meerdere ondernemers waardoor u geïnspireerd kunt raken door andere deelnemers. Samenwerken is een belangrijke kracht van de workshop. U werkt samen met andere ondernemers waardoor u veel van elkaar kunt leren.
  • Een ander doel van deze workshop is om er een leuke creatieve leerzame middag van te maken, zodat boekhouden leuk wordt voor u.

Wat kunt u verwachten? De workshop duurt ongeveer 2 uur. De groep zal niet groter zijn dan 10 personen. Deze kleine groep zorgt voor veel aandacht en een gezellige sfeer. BOOT biedt daarnaast een gratis boekhoudprogramma aan dat voor iedereen toegankelijk is. U heeft gelijk een duidelijk overzicht van uw inkomsten en uitgaven.

Als u na deze gratis workshop nog vragen of onduidelijkheden heeft, bent u altijd welkom om een persoonlijke afspraak te maken bij BOOT Zuidoost. BOOT wil niet dat u na de workshop aan uw lot wordt overgelaten met boekhouden, daarom staan ze altijd klaar voor vragen over boekhouden.
Voorbereiding Kennis van boekhouden is niet noodzakelijk. Het is wel een vereiste om uw eigen laptop mee te nemen om daar gelijk op te werken en het boekhoudprogramma te installeren. Zonder laptop kunt u niet volledig meedoen met de workshop.

Aanmelden De eerste workshop Boekhouden zal worden gehouden op woensdag 20 april.

Heeft u interesse? Vul dan het inschrijfformulier in op www.hva.nl/boot/contact en stuur dit op. BOOT neemt zo snel mogelijk contact met u op. Eventueel kunt u ook bellen naar 020-2232581.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *