Gospelfestival in buitenlucht

Op zaterdag 18 mei 2013 vindt op het Anton de Komplein de negende editie plaats van het Gospelfestival Amsterdam. Dit gratis muziekfestival begint om 14.00 uur en heet Pentecost Outdoor Edition.

Uche Agu (NIG) Uche Agu is op dit ogenblik de absolute gospelsuperster op het Afrikaanse continent. De domineeszoon deelde het podium al met grote namen als Israel Houghton, Chevelle Franklin, Pastor Benjamin Dube, Bishop T.D. Jakes, Micah Stampley en Byron Cage. Zijn definitieve internationale doorbraak was zijn optreden tijdens het ‘Greater Than Nation’ concert van de uit de Verenigde Staten afkomstige multi Stellar Award winnaar Tye Tribbett waarvan dit jaar een live dvd verschijnt. Met het winnen van een African Gospel Music Awards (London) – 2011, een Crown Gospel Award (South Africa) – 2010 en een Crown Gospel Award (South Africa) – 2011 bevestigt Uche Agu andermaal zijn sterrenstatus. Uche Agu is het boegbeeld van de Afrikaanse gospel waar zingen, dansen en klappen eerder regel dan uitzondering is. (www.uchedouble.com)

Elvis E. & Friends (NL) Elvis Ediagbonya arriveerde in 2004 vanuit Nigeria in Nederland. Deze multi-instrumentalist heeft inmiddels in de Europese gospelscène ruimschoots zijn sporen verdiend. Inmiddels heeft hij ook zijn eigen productiemaatschappij Ediasproduction opgericht waarmee hij tal van muzikale projecten heeft uitgevoerd. Tijdens het Gospelfestival Amsterdam zal zijn band Elvis E. & Friends de muzikale begeleiding voor zowel Uche Agu als het ZO! Gospel Choir voor zijn rekening nemen.

ZO! Gospel Choir (NL) Het ZO! Gospel Choir is samengesteld uit het neusje van de zalm van uit Amsterdam Zuidoost afkomstig zangtalent en staat onder leiding van Shirma Rouse en Berget Lewis. Het repertoire van het koor varieert van krachtige opzwepende Black Gospel tot ingetogen soulvolle nummers. Begin 2011 werd het koor uitgeroepen tot winnaar van het programma Korenslag. Inmiddels doorkruist het koor wekelijks heel Nederland voor het verzorgen van optredens. Ook in Hilversum is hun reputatie inmiddels meer dan gevestigd. Optredens in TV programma’s als “Kerstfeest op de Dam”, “The Voice”, “X-Factor” en recent “Beatrix Bedankt” (een ode aan Koningin Beatrix vanuit Theater Carré) vormen hiervan het levende bewijs. Ook zal het ZO! Gospel Choir Junior (8 t/m 15 jaar). Het in 2012 opgerichte jongerenkoor heeft inmiddels al verschillende optredens verzorgd waaronder het TV programma “Stille Nacht” van de IKON dat op de afgelopen Kerstnacht werd uitgezonden. (www.zogospelchoir.com)

John Angoh & E-Praise (NL) Het uit Amsterdam Zuidoost afkomstige multi-talent John Angoh presenteert tijdens het Gospelfestival Amsterdam zijn formatie E-Praise. Zij spelen een mix van West-Afrikaanse gospel met de meer naar Soul en R&B neigende contemporary Black Gospel uit de Verenigde Staten. Ook worden uitstapjes naar populaire muziekstijlen als “Azonto” niet geschuwd. Kortom, Amsterdam Zuidoost op z’n best.

Koorworkshop Traditioneel is er natuurlijk ook weer de openbare en dus gratis toegankelijke koorworkshop waarin de belangrijkste facetten van koorzang de revue zullen passeren. Uiteraard is het de bedoeling dat de aanwezigen actief mee zullen zingen. In de workshop zal er gezamenlijk een nummer worden gerepeteerd dat aan het einde zal worden uitgevoerd. Muziek verbindt en naast nieuwe ideeën opdoen over hoe de fijne kneepjes van het zingen in een koor onder de knie gekregen kunnen worden is het hebben van plezier waar het om draait. Dus voor een ieder die van zingen houdt, zorg dat je erbij bent.

Website : www.gospelfestival.nl/ /en www.zocultuur.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *