Gezellig MetroMovies-festijn

Afgelopen vrijdagavond was metrostation Bullewijk decor van een nieuw MetroMovies Festival. Het thema ‘Happy’ werd van alle kanten belicht. Films waren de rode draad, afgewisseld  met gitaarmuziek, rap en experimentele jazz. De presentatie van de avond is in handen van Yahmani Blackman.

Volksfilosoof Haring hield de toehoorders voor dat van (moeten) presteren – en dat mensen tegen je opkijken omdat je in de schijnwerper staat – je niet per se gelukkig wordt. Hij noemde het voorbeeld van een begenadigd wielrentalent die in de zorg ging werken en gedichten schrijven omdat hij daar echt Happy van werd. Gelukkig voor hem hoorde niemand ooit iets van zijn gedichten – hij vond ze prachtig maar anderen dachten daar heel anders over – zodat hij op dat terrein  niet in de schijnwerpers kwam te staan.

Het filmaanbod was divers. Een 14-tal deelnemers aan de workshop videofilmen en -editen onder leiding van Blue Dress Pictures (i.s.m. MetroMovies) leverde een verrassend gevarieerd aanbod van 2 minuten-filmpjes op.
metromovies550
Daarnaast enkele nationale en internationale korte films waarin groot en klein geluk centraal staan, een selectie leuke, mooie, gekke One Minutes Movies en de vertoning van een gedeelte van de filmklassieker Koyaanisqatsi.

Voor een volledig overzicht, sfeerfilmpjes en meer bekijk je de Facebookpagina van MetroMovies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *