Geslaagde thema-avond Veiligheid voor senioren

 

Op vrijdag 3 februari organiseerde de buurtregisseur van het politiewijkteam Ganzenhoef een voorlichtingsavond met als thema ‘veiligheid voor senioren’. De avond werd georganiseerd in de seniorenflat Koornhorst. Vooral de bewoners van Koornhorst waren ruim vertegenwoordigd. Dat de politie niet alleen verstand van handhaving heeft, bleek al gauw. Bezoekers werden netjes opgewacht en welkom geheten aan de deur van het gebouw. Gratis koffie of thee bij binnenkomst zorgde direct voor een aangename sfeer.

Het belangrijkste doel van deze avond was om vooral de senioren in de omgeving te informeren over criminaliteit gepleegd bij ouderen. Door middel van toneelstukjes werd steeds een poging tot diefstal of oplichting verduidelijkt. Zo kregen de toeschouwers te zien welke trucjes men gebruikt om senioren te misleiden. Daarna volgde een toneelstukje hoe men het beste in zulke situaties kon handelen.

Een en ander werd heel inzichtelijk gepresenteerd en gaf handvatten om geen slachtoffer van zulke praktijken te worden. Het publiek raakte behoorlijk beduusd van de slinkse methoden. Er werd bijvoorbeeld niet geschroomd om zich als politieagent voor te doen. De stukjes waren gebaseerd op echte voorvallen! Na ieder stukje was er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en ging de politie ook de zaal in om de bezoekers bevragen of commentaar te geven.

Na de gespeelde scenario’s gaf de politie het woord aan twee gastsprekers. De eerste spreker was Wim Emmelkamp, penningmeester van de Bewonersbelangenvereniging Kantershof. Hij uitte zijn bezorgdheid over de golf van inbraken die momenteel Kantershof teistert. Ook vroeg hij zich af welke mogelijkheden er zijn om de huizen op Kantershof beter te beveiligen tegen poging tot inbraak.

De tweede gastspreker was Peter van Assen, bewoner van Kantershof en compagnon van een op Kantershof gevestigde aannemerij/bouwbedrijf. Vanuit technisch oogpunt legde hij uit wat de zwakke kanten zijn aan de woningen in de buurt. Ook gaf hij aan hoe dit op te lossen of te verbeteren. Bij de onderkant van de buitendeuren, zowel voor als achter, kan gemakkelijk de plaat verwijderd kan worden. Ook zijn de kozijnen bij de voordeur zo smal dat er weinig ruimte is om daar een goede beveiliging op aan te brengen.

Wie behoefte heeft hier meer informatie over te krijgen kan Peter van Assen bellen op 06-42 02 35 73.

De avond werd afgesloten met bloemen voor de vrijwillig optredende toneelspelers en werden de bezoekers bedankt voor hun tijd. De aanwezigen bedankten het wijkteam Ganzenhoef voor deze goed georganiseerde en informatieve avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *