Gaasperdammerweg. Eerst overlast…

In maart beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor het verbreden van de Gaasperdammerweg en de aanleg van een drie kilometer lange tunnel met het verleggen van kabels en leidingen voor water, gas, elektriciteit en telefonie.
Rijkswaterstaat legt enkele buizen onder de A9, waarin de kabels en leidingen komen te liggen, wat voor minder overlast moet zorgen. Voor aanvang van de ingrijpende werkzaamheden worden er vanaf 3 februari bomen en struiken verwijderd. In de directe omgeving  komt nieuwe aanplant. Enkele bezoekers van een eerdere voorlichtingsavond in september 2013 denkt daarover mee.

werkz_kabelsA9_900De voorbereidende werkzaamheden duren het hele jaar en veroorzaken hinder voor de omgeving. Er wordt intensief gewerkt langs de Langbroekdreef. Daardoor worden enkele fietspaden die onder de A9 door lopen tijdelijk worden afgesloten. Fietsers en voetgangers op het Bijlmerpleinpad, Kelbergenpad, Nellesteinpad en de Kantershof worden tijdens de afsluitingen omgeleid.
Woningen, scholen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Het kaartje laat zien waar gewerkt gaat worden. In maart 2014 is de exacte planning van de werkzaamheden bekend. Rijkswaterstaat infomeert omwonenden dan over de precieze hinder.
In 2015 start RWS de werkzaamheden voor het verbreden van de A9 Gaasperdammerweg

Inloopavond op 6 en 7 maart
Op donderdag 6 maart en vrijdag 7 maart zijn er inloopavonden over de voorbereidende werkzaamheden
in het Planetarium, Kromwijkdreef 11, Amsterdam Zuidoost. Van 18.00 uur tot 21.30 uur kunt u terecht bij deskundigen die informatie verstrekken over o.a. de precieze boorlocaties en de hinder in de directe omgeving.
Ook kom je veel te weten over de begroeiing, de herplant en de inrichting van het park dat op het dak van de tunnel komt .

(Uit de h-a-h-nieuwsbrief van Rijkswaterstaat)

Eén reactie op “Gaasperdammerweg. Eerst overlast…”

  1. Zo op het kaartje te zien lijkt het alsof er vanuit de Kantershof geen mogelijkheid meer is om de Gaasperplas te bereiken. Ook niet via Nellestein of Kelbergen. Deze hele operatie gaat minimaal 6 jaar duren. Planning is dat alles in 2020 gereed is. Het moet toch mogelijk zijn om een en ander gefaseerd te doen zodat de overlast voor bewoners beperkt blijft. Ik hoop dat we met veel bewoners bij de informatieavonden zullen zijn en duidelijk maken dat we ook te voet en te fiets de Gaasperplas willen blijven bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *