Fort Kraaiennest (soms) weer open

Het karakteristieke puntdakhuisje voor de toezichthouder (Fort Kraaiennest) op de speeltuin bij de metrobaan (achter het oude winkelcentrum) is door actieve buurtorganisaties weer in gebruik genomen. Op drukke dagen (weekenden e.d.) kunnen kinderen er weer naar het toilet. De beheerder was door stadsdeel Zuidoost wegbezuinigd.

Paarse krokodil
Na eindeloze mails en telefoontjes van het dit jaar opgericht Platform K-buurt is het stadsdeel bereid gevonden de sleutel van het huisje voor de zomer beschikbaar te stellen aan het Platform. Een uitkomst voor kinderen, ouders en sporters als in de weekends buurthuis De Bonte Kraai gesloten is en er toch zeker bij de huidige hitte toiletten en een waterkraan dichtbij moeten zijn. Op tien meter afstand van het huisje was een wespennest, dat is afgelopen maandag verwijderd.

Door enkele ondernemers van winkelcentrum De Kameleon is een kleine vergoeding beschikbaar gesteld voor hen die in het weekeinde toezicht houden en wat gezond snoep en drankjes verstrekken. Het Platform heeft een team gevormd van vrijwilligers van de aangesloten organisaties die dagdelen het huisje beheren. Mocht je zelf beschikbaar zijn of een geïnteresseerde weten, meld je dan per mail aan bij: Kplatform.020ZO@Gmail.com.

Er was ooit een Stichting Veilig Beheer Fort Kraaiennest. Tot voor kort was Stichting K-Zone Sports beheerder van Fort Kraaiennest.

Afvalcontainers en hek
Eerder al had Platform K-buurt ervoor gezorgd dat de overvolle afvalcontainers werden verwijderd. Na een melding is het toegangshek, dat uit zijn voegen hing, gerestaureerd. De speeltuin is door de kinderen zelf opgeruimd.

Presentatie Platform K-buurt
Op de braderie op zaterdag 27 juli bij De Kameleon zal Platform K-buurt zich aan de buurt presenteren. Doe mee aan de enquête woonkwaliteit (wat moet er anders in de K-buurt?), ideeënbus K-savanne (tijdelijke bestemming gebied garage Kleiburg/oude winkelcentrum), actie participatie-verbreding of de foto-quiz. Zie ook de website http://020zo.forum2go.nl/.

[nggallery id=49]

Foto’s van de regels en van de schouw van de K-buurt van 11 juni (Ronald Blonk)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *