Fietsbrug over Weespertrekvaart 30 juli open

De fietsbrug/voetpad over de Weespertrekvaart gaat op vrijdag 30 juli open, ondanks dat er al ongeduldige fietsers en hardlopers gesignaleerd zijn die niet kunnen wachten om deze nieuwe verbinding (naar het Diemerbos) te proberen. Rijkswaterstaat waarschuwt ervoor dat dit echt nog niet de bedoeling is, want: gevaarlijk. Aan de kant van de Loosdrechtdreef komt ook een trap voor voetgangers, zodat ze niet via het fietspad hoeven om te lopen.
Het (andere) goede nieuws is, is dat het toch mogelijk is om te voet of met de fiets naar de Gaasperplas te gaan zonder voor een verkeerslicht te moeten wachten. Je gaat dan naar de Provincialeweg,  onder de A9 door en voor het verkeerslicht rechtsaf. Je kunt dan verderop naar rechts omhoog naar de brug of naar links, onder de Langbroekdreef door. Dan ben je op de plek waar het oude tunneltje van het Geerdinkhofpad uitkwam. Dit pad is op dit moment nog niet open, maar eind deze maand wel. 

Ook het fietspad aan de kant van Kantershof (Geerdinkhofpad naar het oude tunneltje) krijgt vorm. Dit gaat ook aan het einde van de maand open en dan kan er ‘rond’ de tunnel gefietst worden. Het talud aan de kant van de Langbroekdreef zal nog een groener aanzien krijgen.

Tijdpad hele fietspad langs A9, beginnend bij oude tunneltje Kantershof (https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/beschikbare-fiets-en-voetpaden-amsterdam-zuidoost/#.YPGFMi0RoUs).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *