Feestelijk moment start opbouw wijktransitiehub K-buurt

Vier met ons mee aanstaande  Donderdag 26 oktober 15:00 uur de eerste steenlegging van de nieuwe wijktransitiehub K-buurt!

Het is eindelijk zover! We maken de volgende slag. De K-Buurt bouwt een wijktransitiehub op Plein Kraai. DIT WERD TIJD! Na de opening in januari in de vitrine van de Bonte Kraai bleek al snel dat de locatie te klein was en begon de zoektocht naar een mooiere, moderner en trendy gebouw. Al snel vonden we een paviljoen dat eerder stond op de Floriade in Almere. Met deze Wijk Transitie Hub krijgt de K-buurt een eye catching actie- en kenniscentrum voor besparen en verduurzamen midden op het plein, bijna naast de metro-uitgang Kraaiennest. Een gulle gift van bedrijf ServiceNow maakt deze komst mogelijk. Ook Royal Haskoning DHV draagt bij aan de realisatie van dit complex. 

Wijk Transitie Hub 

Om de energie armoede tegen te gaan moeten we besparen en verduurzamen. Dit begint al gauw bij het goed isoleren van je woning. Zo is het concept van de Wijk Transitie Hub ontstaan.

Een ‘winkel locatie’ waar bewoners en anderen elkaar kunnen helpen met wat één van de grootse uitdagingen van dit tijdperk is.

Ze kunnen afspraken maken voor een vrijblijvende afspraak met een energiecoach, maar kunnen ook langskomen voor advies over hun energierekening bijvoorbeeld. Daarnaast is de Transitie Hub ook een uitgifte punt voor gratis menstruatie producten. Maar ook weer een inleveren punt voor producten die gerecycled kunnen worden zoals oud frituurvet.

Energiezuinig

Door dit paviljoentje een tweede leven te geven doen we aan hergebruik. Het paviljoentje kan nul op de meter functioneren met de zonnecellen op het dak. Het hele gebouw staat op een draaischijf waarmee het overdag met de zon mee kan draaien voor optimale zonopvang, en ‘s avonds weer terug.

Ben je er ook bij de eerste steenlegging?

Het programma 

Er zullen op het plein korte toespraken zijn van

  1. Raoul White (Gemeente Amsterdam)
  2. Hart voor de K-buurt
  3. Masterplan Zuidoost
  4. Anshuman Didwania (ServiceNow)

Locatie: Verzamelen bij Buurthuis Bonte Kraai

Kraaiennest 68, 1104 CD Amsterdam

Datum /Tijd: Donderdag 26 oktober 2023

14:30 Verzamelen in Buurthuis Bonte Kraai

15:00 Ceremonie op het plein

15:30 Terug in Buurthuis voor sociale interactie en een drankje

2 reacties op “Feestelijk moment start opbouw wijktransitiehub K-buurt”

  1. De aanhouder wint, gefeliciteerd allemaal met jullie niet-aflatende inzet. En geweldige web- en mailberichten, zó actueel en nauwkeurig, mijn compliment hoor!!! En dan nu de Wijktransitie Hub, innovatiever kun je niet zijn, hou vol en véél succes gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *