Gulle gift aan K-buurt, bedrijf ServiceNow schenkt paviljoen voor wijktransitie hub

Het bedrijf ServiceNow werkt samen met Buurtplatform Hart voor de K-buurt en de gemeente Amsterdam om een begin te kunnen maken om op en rond Plein Kraai een aantal tijdelijke voorzieningen te bouwen die de buurt helpen tot brede ontwikkeling te komen.

Met een donatie van $180.000 maakt ServiceNow ( https://www.servicenow.com/nl/ ) de aankoop van een paviljoen van  Floriade Almere voor de Wijktransitie Hub K-buurt mogelijk.

Bewoners van de K-buurt, georganiseerd in buurtplatform Hart voor de K-buurt, zijn de afgelopen jaren naar voren gestapt om als gemeenschap aan besparen en verduurzamen te werken en überhaupt de potentie die Kraaiennest heeft te helpen realiseren met de ontwikkeling van de buurt, De wens om  een eigen plek, een wijktransitiehub, te hebben in de vorm van een eye-catching inloop locatie, kwam zelfs al aan bod in het verKiezingsdebat in 2022. Vanaf begin 2023 werd in de etalage van het Buurthuis alvast een proof-of-concept gedraaid, bijvoorbeeld voor hulp bij energie besparen tot het afhalen van gratis menstruatieproducten. De komende maanden zal een paviljoen van de Floriade Almere op Kraai Plein opgebouwd worden. Donderdag 15:00 uur wordt daarvoor het startschot gegeven op Kraai Plein door onder andere bestuurder Raoul White.

Op de foto: medewerkers van ServiceNow bezochten vorige week de beoogde locatie van de Hub

ServiceNow is een internationaal IT-bedrijf, https://www.servicenow.com/nl/what-is-servicenow.html van oorsprong uit Californie, met een Nederlandse vestiging op 8 minuten rijden van Kraaiennest Met hun Now Platform ondersteunen ze bedrijfsprocessen en koppelen digitale ecosystemen aan elkaar om zo meer waarde uit automatisering voor hun klanten te realiseren. Tegelijk werkt ServiceNow eraan om de wereld beter te maken op sociaal gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie https://www.servicenow.com/nl/company/diversity-equity-inclusion.html 

Dit circulaire paviljoen, volledig gefinancierd door ServiceNow, zal het eerste gebouw aan de rand van het plein worden. De bedoeling is dat het komend jaar daar een tijdelijke overdekte sporthal, een tijdelijke OBA Next en een foodcourt van mobiele food ondernemers bij komen. Met deze experimenten wordt toegewerkt naar een herontwikkeling en transformatie van Kraaiennest waar buurt en gemeente samen in optrekken. Wat eerder het KmiddenCocreatie traject werd genoemd, wordt inmiddels ook wel KRAAIENNEXT genoemd – Samen op weg naar het Kraaiennest van de toekomst.

Hart voor de K-buurt werkt er hard aan om ook bedrijven te bewegen te investeren in de ontwikkeling van de K-buurt . Zo werd op 14 juli 2022 door Hart voor de K-buurt een presentatie op locatie gegeven om support te verwerven van Royal Haskoning DHV ( www.bit.ly/hvdkroyalhaskoning14juli2022  ) voor hulp bij de realisatie van een Wijktransitie hub in Kbuurt in het licht van opgave die Royal Haskoning zich gesteld heeft in het kader van Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (’Social Return’) , in goede coördinatie met Masterplan Zuidoost.

Op de foto: Hart voor de K-buurt op bezoek bij Royal Haskoning DHV in 2022

Royal Haskoning DHV begeleidt nu op pro-bono basis dit constructieproject. De Rabo heeft met een gift van zijn ledenraad aan het begin van dit jaar de opstart van de proof of concept van  wijktransitie hub mogelijk gemaakt.

Op de foto: een deel van  het team van de Transitie Hub eerder dit jaar bezig met een van de vele zoom calls met Californië.  

Masterplan Zuidoost en diverse afdelingen van de gemeente leveren geweldige ondersteuning om te helpen dit alles in goede banen te leiden en zo meer mogelijk te maken voor Zuidoost.

Wie meer wil weten, kom vooral naar de grote K-buurt bewonersbijeenkomst op donderdagavond 23 november in buurthuis Bonte Kraai, iedereen welkom, details www.bit.ly/kbuurtberaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *