Er gebeurt nogal wat rond de A9

DE VERANDERINGEN van en langs de A9/Gaasperdammerweg worden steeds zichtbaarder. Zie bijgaande film en foto’s. Komende vanuit Hilversum/Muiden krijgt de tweede brug over de Gaasp meer en meer gestalte. Aan de andere kant (van de bestaande brug) wordt nog steeds zand aangevoerd over een transportband over het water en de Provincialeweg. Langs Kantershof ligt een bouwweg waarlangs dat zand naar de noordkant van de A9 wordt getransporteerd om hoogte te maken voor de weg naar de nieuwe brug.
a9_bouwput_kelbergen900a9_nwe_oprit_s112_900Ter hoogte van Kelbergen ligt inmiddels een enorme bouwput voor de tunnel. Datzelfde geldt voor Huntum. De Gooiseweg ertussenin krijgt nieuwe op- en afritten en er wordt een noodbrug over de A9 aangelegd.

Zie de foto’s en het filmpje over de situatie nu.

De meest interessante ontwikkeling is die bij de spoorbaan Amsterdam-Utrecht. Aan weerszijden ervan liggen de tunneldelen klaar, die komend weekend (onder het spoor door) langzaam naar elkaar toegeschoven worden.

a9_spoor_900Beperkt tot geen trein/metroverkeer

Er zullen komend weekend van zaterdagnacht 31/10 – maandagochtend 2/11 op dit traject dan ook weinig tot geen treinen rijden. Datzelfde geldt voor zaterdagnacht 14/11 – maandagochtend 16/11
Rijkswaterstaat maakt van deze operatie time-lapsebeelden, want dat schuiven van de tunneldelen gaat dermate langzaam dat er geen film van kan worden gemaakt. Publicatie volgt.

 

De S 112

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *