Eerste pubquiz bij Burenhuis Van Buuren “zeker een succes”

Zaterdag 27 januari acht uur ‘s avonds was de aftrap van de allereerste Pubquiz bij burenhuis van Buuren. Hoog tijd om een keer langs te gaan bij Kleiburg 40b.

“Wij zien de toekomst zonnig tegemoet”.  Aldus Hannie vanachter de gezellige bar in het vrolijk gekleurde café van Van Buuren. Alle kaarten voor de pubquiz waren uitverkocht . Daarbovenop nog een meer dan succesvolle crowdfundingsactie rond het einde van 2023 zijn redenen voor Dorien en Hannie om blij te zijn.  Daar willen ze graag wat over vertellen.

~ Hoe is de crowdfunding voor buurtcafe Van Buuren gegaan. Kan deze ruimte behouden blijven?

“Ja dat kan, het buurtcafé kan gelukkig behouden blijven, we hadden het binnen een paar maanden rond. We hebben 200 ‘obligaties’ van duizend euro per stuk verkocht. Daarmee hebben we deze ruimte kunnen kopen. Er is zelfs een wachtlijst met mensen die nog graag obligaties willen kopen.”

~ Julie zitten in de flat Kleiburg, is dit café speciaal bedoeld voor bewoners van deze flat, de Kleiburgers?

“Nee, zeker niet. Eerst dachten we dat wel hoor, maar het werd niet echt goed bezocht door mensen die in deze flat wonen. Ons café wordt inmiddels bezocht door allerlei verschillende mensen hier uit de buurt, erg leuk om te merken dat het nog steeds groeit. Nu ook weer met deze pubquiz.” Hannie vertelt verder: “Het zit een beetje zo in deze Kleiburg flat, ze willen wel geld uitgeven om hier een huis te kopen, maar ze geven het geld uit in de stad.” Ze doelt op de expats en studenten die hier onder andere wonen.

~ Wat is het doel van jullie Burenhuis?

“We willen wat gezelligheid in de wijk hebben, niet helemaal naar de stad hoeven gaan.” Dorien vult aan: “We willen verbinden door gezelligheid. Iets voor de buurt terug doen. Iedereen is welkom. Het is tegen eenzaamheid.” Er worden door Hannie en Dorien allemaal mooie voorbeelden verteld over verschillende mensen die de weg hiernaartoe hebben gevonden. “We houden elkaar een beetje in de gaten, we staan klaar voor elkaar. Dit is een laagdrempelige plek waar je naar binnen kan, je verhaal kan doen, waar je gezien wordt en er naar je geluisterd wordt. Het is hier een fijne plek met een stel fijne vrijwilligers, we zijn trots op wat we hier hebben en superblij dat we deze doorstart hebben kunnen maken. We maken er een feestje van voor iedereen die maar wil komen.”

~ Zoeken  jullie nog vrijwilligers?

“Er is altijd ruimte voor vrijwilligers, achter de bar, bij het organiseren van evenementen of het bouwen van een website, dus mocht je dit lezen en bij dit leuke stel mensen je willen aansluiten. Vooral doen!”

Andere avonden die gaan komen:

Karaoke avond

vrijdag 23 februari 2024

tijd: 21:30 tot 00:30
Jaarlijks lidmaatschap Burencafe van Buuren: 15 euro 

Huren van de ruimte zonder jaarlijks lidmaatschap: 35 euro per uur. 

Goed om te weten: er passen rond de 35 mensen in het Burencafé

 

Eén reactie op “Eerste pubquiz bij Burenhuis Van Buuren “zeker een succes””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *