3 reacties op “Eerste maaiactie achter Kikkenstein”

 1. Het lijkt mij zinvol dat de mensen van het Voedselbos Amsterdam-ZuidOost en deze verontruste mevrouw met elkaar in gesprek gaan.
  PS: zelf kijk ik uit naar de lekkere eetbare en gezonde tamme kastanjes in het gedeelte waar deze mevrouw het over heeft.

  Vredelievende groet,

 2. Het was zo’n mooi gezicht al het groen, je zag er veel meer beestjes vliegen en kruipen en het gaf koelte. Nadat het net geregend had, zag je het bijna groeien en aren open springen. Ik vond het een mooi gezicht en fietste er vaak met vreugde langs. Dankjewel voor diegenen die dit voor elkaar gekregen hadden. Eindelijk gewoon natuur voor de deur en geen grasbaan met steeds maaimachines die lawaai maken en bloemen om maaien en jonge vogeltjes verhakselen. Dit zag ik wel voor Gooioord gebeuren. Jonge koolmezen viel of sprongen uit de bomen en even later kwam …….. de maaimachine. Laat dus meer groeien en geniet van het mooie van de natuur voor je deur.
  Een prachtige (ontspannen) dag voor iedereen gewenst.

 3. Goed werk Lizette! Fijn dat er mensen zijn die zich hard maken voor de veiligheid en de uitstraling van onze mooie buurt!
  Ook bij Kleiburg is het groen 1 grote jungle geworden… Het gras en onkruid staat 1,5 meter hoog en doordat er niets meer wordt onderhouden ontstaan er spontaan bosschages op plaatsen daar waar dat niet de bedoeling is! Buiten het feit dat het er niet uitziet komt de veiligheid wederom in het geding (de open zichtlijnen zijn verdwenen, overal ontstaan bosschages waardoor het overzicht -wat de veiligheid juist ten goede kwam- compleet aan het verdwijnen is! Dit alles is ook in strijd met het (groen)bestemmingsplan rondom de flat Kleiburg! Daar is een aantal jaren geleden bij de herontwikkeling van Kleiburg goed over nagedacht en het zag er keurig netjes en verzorgd uit!
  Laat de mensen van het voedselbos ajb een locatie uitzoeken ergens in een park of een bos, maar niet voor onze deur! Met de kinderen spelen in het gras of met een kleedje ontspannen in het openbare groen wordt op deze manier (door alles ongestoord te laten groeien) compleet onmogelijk gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *