Een toekomst voor de bij?

Het gaat niet goed met de bij. Op zondag 15 september vertelt Tjerk van der Meché (biologisch dynamisch imker) bij natuurvereniging de Ruige Hof hoe belangrijk de honingbij is voor ons ecosysteem. En wat je kunt doen op je eigen balkon of in je tuin om honingbijen goed de winter door te helpen! De rol van ‘drachtplanten’ staat daarbij centraal.

bij_600Met veel passie weet Tjerk belangrijke tips te geven hoe iedereen bij kan dragen aan de vitaliteit van het lokale ecosysteem en met name aan de gezondheid van honingbijen.
De bijeenkomst is bedoeld om de deelnemers enthousiast te maken iets voor bijen te doen, ook als je geen honingbijen wil (of kunt) houden.

Met de suggesties, praktijkverhalen en tips kan iedereen met hart voor bijen na afloop van de lezing direct aan de slag, want wie goed voor bijen zorgt, zorgt goed voor zichzelf. En als je alleen wilt luisteren kan dat natuurlijk ook.

Zondagochtend 15 september ben je van 10.00-12.00 uur weer helemaal bij. Kom naar het Tuinhuis van natuurvereniging de Ruige Hof, Abcouderstraatweg 77 in Amsterdam Zuidoost (achter het AMC, auto parkeren bij de golfbaan).
Kosten: gratis voor leden van de Ruige Hof, € 3,50 voor niet-leden (jaarlidmaatschap is 15,- per gezin). Je hoeft je niet van tevoren op te geven.

Tuinhuis Natuurvereniging de Ruige Hof, Abcouderstraatweg 77, 1105 AA Amsterdam Zuidoost, tel: 0294-285021., website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *