Bijzondere markt in de K-buurt?

Stadsdeel Amsterdam Zuidoost laat de komende maanden onderzoeken of en zo ja wat voor een warenmarkt in de K-buurt mogelijk is in de buurt van winkelcentrum Kameleon.
Het onderzoek moet duidelijk maken welke variant haalbaar is binnen welke financiële mogelijkheden. Het dagelijks bestuur wil nog in 2013 een besluit daarover nemen.

In juni 2013 onderzocht Taus Communications de wens van bewoners voor een markt in de K-buurt. Meer dan 90% wil een markt in de buurt. Een derde van de respondenten ziet mogelijkheden voor een markt georganiseerd door bewoners.

Foto (met dank aan) Zuidoostpartners
Foto (met dank aan) Zuidoostpartners

Wat voor markt komt er in de K-buurt?
Er zijn twee opties. De eerste is een thematische markt of een biologische markt georganiseerd door een externe partij (bewoners, ondernemers of een combinatie ervan). De tweede optie is een marktdag op het Anton de Komplein weer terug te brengen naar de K-buurt.

Volgens stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema gaat de voorkeur gaat uit naar een bijzondere markt, die niet concurreert met het aanbod op de warenmarkten in het stadsdeel en met het winkelaanbod. Maar voordat het zover is, wil stadsdeel Zuidoost ervan overtuigd zijn dat met de betrokken partijen een dergelijke markt ook daadwerkelijk tot stand kan komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *