Echte Helden bij Southeast

ECHTE HELDEN Aan de buitenzijde van Southeast aan de Bijlmerdreef is vanaf 10 december in ‘de etalage’ (bij de Smeltkroes) de tentoonstelling Echte Helden te zien. Deze tentoonstelling is een serie portretten over helden uit het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog met hun roots in het voormalig Koninkrijk der Nederlanden. Bekende en minder bekende verzetshelden zijn door Herman Morsink, kunstenaar uit Zuidoost, op een treffende manier geportretteerd. Te zien tot februari 2017.

Het comité 4 en 5 mei in Amsterdam Zuidoost organiseert op 10 december, de dag van de rechten van de mens, in Southeast een lezing door Michiel van Kempen waarin mensenrechten centraal staan en opent de tentoonstelling Echte Helden.

Vanuit de betrokkenheid die het comité met dit thema heeft wordt er al een aantal jaren op de dag van de rechten van de mens een activiteit georganiseerd. Het programma van 10 december belooft een boeiende middag te worden waarbij verbindingen worden gelegd tussen het heden en verleden, tussen hier en daar.

Het programma:

14.45 Inloop

15.00 Welkomswoord en inleiding van de middag – Lauri Sweet, bestuurslid Comite 4/5 mei

15.10 Opening van de middag door Dagelijks Bestuurslid van de Bestuurscommissie in Amsterdam Zuidoost, Urwin Vyent.

15.20 Lezing door Prof. Dr. Michiel van Kempen – Nederlands-Caraibische Letteren aan de UvA

15.40 Opening tentoonstelling in bijzijn van Herman Morsink

De middag wordt omlijst met muziek door Graziella Hunsel

Afsluitend kunt u informeel napraten over het thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *