Drukke tijden A9 voor Kantershof

Op 4 april kan er vanuit Diemen over de nieuwe brug over de Gaasp gereden worden, zo bleek woensdagavond bij de presentatie van IXAS/Rijkswaterstaat in Koornhorst. Er kan verder over de A9 gereden worden of bijtijds de afrit naar Zuidoost (afslag 113) genomen worden.
a9_s113
In Koornhorst combineerde de Bewonersbelangenvereniging Kantershof de jaarlijkse ledenvergadering met een algemene voorlichting over de werkzaamheden A9/Gaasperdammerweg.

Namens combinatie IXAS en Rijkswaterstaat gaven Malou van de Pal en Lammert Postma een presentatie over de komende werkzaamheden die van belang zijn voor onze wijk. Enkele data en gegevens vielen op:

a9wisselstrook-op 2 mei gaat de wisselbaan open. Van hier uit wordt verder gewerkt aan de tunnel. Tot medio april worden heipalen voor de damwanden aangebracht;

-op 1 juni wordt concreet met de bouw van de tunnel begonnen;

-zoals eerder gemeld worden momenteel heipalen aangebracht voor het geluidsscherm langs Kantershof en langs de brug over de Gaasp. Het scherm wordt zes meter hoog, tot drie meter hoogte komt er een ligusterehaag, erboven wordt het scherm doorzichtig.

a9groenKhofNaast het scherm komt een rij populieren, walnootbomen en frambozenstruiken. Hierover is nog overleg mogelijk.

-van 7-13 april wordt het viaduct over het Geerdinkhofpad gesloopt (het oude tunneltje);

-van 11-29 april worden de viaducten over de Kromwijkdreef gesloopt. Dit is een spannende klus vanwege het verkeersknooppunt met auto’s, bussen, metro’s, fietsers etc. De Kromwijkdreef zal in de periode soms afgesloten zijn. Hierover komt meer info.

-van 9-11 mei wordt het viaduct over het Gaasperparkpad (naar de camping) gesloopt.

-medio mei wordt de oude brug over de Gaasp gesloopt. Dit zal per dek in fasen gebeuren. Erna wordt een nieuwe brug opgebouwd. Eind dit jaar moet de hele brug klaar zijn.

-het fiets/voetpad langs de Provincialeweg ter hoogte van de brug zal op termijn worden verbreed.

-in de zomer of desgewenst later wordt het zand dat in de sloot bij de woningen van Kantershof aan de A9-zijde is gelopen, weggebaggerd.

Foto’s: (uit presentatie) IXAS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *