Drukbezochte start 50 jaar Bijlmer

De viering van 50 jaar Bijlmer ging zaterdag feestelijk van start op diverse locaties in Zuidoost. In station Bijlmer ArenA wijdde Bijlmertalent Dywel Braaf de nieuwe piano in die daar blijft staan voor iedereen die een kort verblijf muzikaal wil opvrolijken. In OBA Bijlmerplein werd de bijeenkomst met schrijvers druk bezocht. De OBA en Imagine IC organiseerden een mooie literair middag. Chris Polanen, Murak Isik en Daan Dekker vertelden onder de bezielende begeleiding van Babs Gons over hun relatie met de Bijlmer. In de pauze signeerden zij hun werk: Waterjager door Chris Polanen (2017), Wees onzichtbaar door Murak Isik (2017) en De betonnen droom door Daan Dekker (2016).

Hop, weer verder naar NoLimit waar een talkshow werd gehouden over de geschiedenis, huidige staat en toekomst van de Bijlmer. Dit evenement was georganiseerd door de Rode Hoed en werd geleid door Patrick Lodiers (BNNVARA, de Lama’s) en Clayde Menso (directeur Rode Hoed, oud-bewoner). Welke effecten hebben de stadsontwikkelingen van heel Amsterdam – zoals de stijgende huizenmarktprijzen – op de identiteit en leefbaarheid van de jarige wijk? Wordt de ‘Bims’ op den duur het Brooklyn van Amsterdam en wie profiteert daarvan? Het woord gentrificatie (de opwaardering van een buurt en daarmee de verdrijving van de lagere klassen), werd veel gebruikt.

Even later was het in de World of Food een gezellige drukte, muziek en lekker eten bleek een goede combinatie. Stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh sneed een grote verjaarstaart aan die gul werd uitgedeeld. Op naar het Bijlmer Parktheater waar spoken word artiesten en lenige Duitse dansers het publiek vermaakten. Na afloop nam Muriel Dalgliesh het eerste exemplaar van het programmaboekje in ontvangst. Het is te verkrijgen op bekende adressen en hier digitaal in te zien. Een jaar lang hoeft niemand zich te vervelen! De lokale bierbrouwer Kleiburg brouwde een speciaal jubileumdrankje, een donker guinessachtig bier.

Voor de echte liefhebbens kon tot in de late uurtjes gedanst worden in NoLimit op live muziek van The Versatile Bunch met Oscar Harris, Louis Windzak, Renate Koningsbloem en Lucille Young A Fat. Kijk hieronder voor een foto-impressie.[nggallery id=192]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *