Door de Bijlmer met architectuurhistoricus Jeroen Schilt

Maak wandelend kennis met het ontwerp en de uitvoering van de stad van de toekomst: de laatste Bijlmerflats tussen Kraaiennest en Ganzenhoef ooit onderdeel van een vooruitstrevend plan onder leiding van stedenbouwkundige Siegfried Nassuth dat een strikte scheiding tussen wonen, werken en recreëren kende. Op zondag 15 juli 2018, 12:30 – 14:00 uur.

Onderdeel van zijn filosofie is ook de scheiding van auto-, fiets- en voetgangersverkeer, die in de oorspronkelijke planologie van  de Bijlmermeer strikt uitgewerkt was. Het idee achter het scheiden van de verkeersstromen was het voorkomen van verkeersongevallen en het tegengaan van verrommeling; de moderne mens had recht op een rustige groene woonomgeving zonder verkeer.
Nu 50 jaar later kijken we terug. Een deel van de kenmerkende flats heeft plaats gemaakt voor nieuwbouw maar het stadsbestuur heeft het voornemen een deel van de kenmerkende flats in de Bijlmermeer aan te wijzen als beschermd stadsgezicht. Jeroen Schilt kent de geschiedenis als geen ander en neemt je graag mee op pad langs de flats en door de wijk. Toegang  is gratis. Vertrek vanaf: CEC gebouw, Bijlmerdreef 1289.

Meer informatie: aanmelden kan per mail: 50JaarBijlmer@amsterdam.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *