Diemerbos groeit

Het Diemerbos begint steeds meer vorm te krijgen. Het deel voor kinderen: Speelbos Banjerbossie – waar geen honden mogen komen – is al een tijdje gereed. Staatsbosbeheer werkt er nu aan recreatieweides, een nieuw ruiterpad en nieuwe entrees.
De nieuwe entrees zijn overigens niet te missen: monumentale houtpartijen markeren de ingang van het Diemerbos. Die bij het parkeerterrein aan de Muiderstraatweg heeft zelfs enorme, uitnodigende picknick(?)tafels gekregen.

[nggallery id=13]

Langs de Weespertrekvaart/de Gaasp aan de Lange Stammerdijk heeft elke ingang de naam gekregen van het ernaast liggende gebouw of object gekregen. Tegenover Kantershof ligt ingang ‘Over Bijlmer’ genoemd naar de naastgelegen boerderij. Even verderop (richting Driemond) is afgelopen donderdag zelfs een wandel/fietspad geopend. Dit Gaaspermolenpad is officieel geopend door Emile Jaensch, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling van stadsdeel Zuidoost en Ruud Grondel, wethouder te Diemen. Het Gaaspermolenpad sluit de Lange Stammerdijk aan op het bestaande wandel/fietsnet door het Diemerbos.

Staatsbosbeheer wil ook horeca in het Diemerbos. Een kopje koffie of thee kun je er namelijk nog niet drinken. Het wachten is op een horecaondernemer die er een pannenkoekenhuis of iets dergelijks wil beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *