Diefstaltruc in Kantershof

Een bewoner van Kantershof, de heer Cor Visser, stuurde ons het volgende bericht over een geraffineerde diefstal/beroving in de wijk:

nepgoudenketting400‘Beste mensen,

Schrik niet! Dit is een waarschuwing  voor de bewoners van Kantershof en Geerdinkhof!

Even tegenover het gebouw Koornhorst stond ik te wachten om de straat over te steken, toen er een grijze auto vlak voor mij stopte waarin vijf personen zaten, twee oude mensen en een meisje van 17. De man achter het stuur was lichtbruin van kleur, (uit Irak of Iran was mijn gedachte), hij had een routebeschrijving op zijn schoot en vroeg naar de weg naar het AMC , en keek wat zorgelijk naar de oude man achter hem. Ik boog voorover en wees hem de route. Het viel mij op dat hij een woord sprak in een buitenlandse taal tegen iemand achter hem.  Direct ging de achterdeur open en een mooie vrouw kwam naar mij toe met de woorden: ” Thank  you, thank you”.

En zij omhelsde mij en plaatste een ketting om mijn nek, blijkbaar als dank ?

Ik was verbouwereerd  en wilde wat zeggen, maar  weg was de auto.

Ik had verder niets gemerkt, thuis komende vertelde ik het mijn vrouw , en die zei direct tegen mij , het is erg goedkoop die ketting, maar waar is jouw gouden ketting ?

Ik had niets gemerkt !

Maar 3 dagen later loop ik in het park, (Kantershof), met mijn hond en ligt er een sleutel op het pad vlak bij de Schooltuinen, ik raapte het op en liep verder, niemand te zien, totdat iemand aan kwam lopen, een meisje van ongeveer 17 jaar, en mij vroeg of ik soms een sleutel had gevonden. !!!

Ik liet haar de sleutel zien en ze zei: ” Dat is mijn sleutel, o wat ben ik blij, mag ik u kussen” ?

Toen ging er een lichtje bij mij branden !

Ik zij tegen haar dat dat niet hoefde en liep door.’

De redactie heeft de buurtregisseur op de hoogte gesteld. Hieronder zijn reactie: 

‘Dit is een veel voorkomende truc. (zie internet: zoekterm ketting truc). Meestal zgn. oostblok-types of zigeuners/Roma’s. Werkwijze meestal zoals ook in dit geval: weg vragen etc.etc.

Onderstaande is van www.opgelicht.nl:

Oost-Europese sieradendieven trekken door het land. Met een smoes spreken ze je aan. Vervolgens beroven ze je op slinkse wijze van je sieraden.

Vooral oudere, kwetsbare mensen zijn het doelwit van deze brutale criminelen. Werkwijze De vrouwen, vaak in het gezelschap van man en kinderen, benaderen je op straat, soms vanuit een auto. Ze praten in een vreemde taal of spreken zeer gebrekkig Nederlands en vragen bijvoorbeeld hoe laat het is of hoe ze bij het ziekenhuis moeten komen. Alles gaat heel snel, waardoor je wordt overrompeld. Voor je het weet krijg je een ‘knuffel’ als bedankje. Tijdens deze omhelzing weten de vliegensvlugge dieven ongemerkt je sieraden te stelen.

Dan gaat de groep er snel in een auto vandoor, die soms ‘toevallig’ langsrijdt. Jij blijft achter, zonder je dure sieraden. Grote kans dat je pas thuis in de gaten hebt dat je bent bestolen.

Nepgoud In sommige gevallen geven de vrouwen je zelfs een ketting cadeau. Als ze dit sieraad om je nek hangen, stelen ze ongemerkt die van jou. Jouw mooie ketting isomgeruild voor een waardeloos exemplaar van nepgoud.

Kinderen De kinderen in deze bendes werken ook mee. Er zijn verhalen bekend van meisjes, niet ouder dan 14 jaar, die hun slachtoffers op deze manier bestelen.

Wees alert! Als je op straat aangesproken wordt door een groep Oost-Europese vrouwen die je de weg vragen, zorg dan dat ze geen kans hebben fysiek contact te maken.

Ik ga de collega’s informeren over hetgeen er gebeurd is en ga meneer Visser benaderen voor mogelijk wat meer informatie.

Groet,

Gerard Lokhorst, wijkagent Kantershofbuurt’

Eén reactie op “Diefstaltruc in Kantershof”

  1. Zoiets ongeveer is mij ook overkomen in Bos en Lommer.
    Ik wilde wegrijden in m’n geparkeerde auto. Een jonge man èn vrouw stonden links en rechts bij de voorruit en man zwaaide met briefje van € 5,- en wilde mijn (verlopen) parkeerkaartje kopen. De vrouw rechts trok mijn deur open om bosje bloemen geven.
    Ze kwam half in mijn auto en boog over mijn tasje en ik wilde haar wegduwen. Alles ging zo snel en ik keek toen in mijn tas en zag dat mijn Pinpas gestolen was. En nota bene vlak tegenover het Politiebureau !!
    Óngelofelijk en zelfs de agente had nog nooit van deze truc gehoord.
    Ook zij kwamen uit Oost-Europa, aan hun taal te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *