Dertien rijbanen voor de deur…

De Raad van State heeft op 4 januari het verweer van o.a. de omwonenden van de Gaasperdammerweg afgewezen. De Gaasperdammerweg door Amsterdam-Zuidoost gaat van de bestaande zes rijstroken de komende jaren naar twee keer vijf rijbanen. Met de wisselstrook en de twee extra rijbanen in de halfverdiepte tunnel worden dat er dertien(!).

Het doortrekken van de tunnel tot voorbij Kantershof kost volgens minister Schultz te veel en de Raad van State is het daarmee eens. De vraag blijft of de luchtkwaliteit aan beide uiteinden van de tunnel binnen de norm blijft.

Wie zal het zeggen? Verder verweer is niet meer mogelijk.

Meer in (bron) het Parool.

Eén reactie op “Dertien rijbanen voor de deur…”

  1. Zoals reeds onlangs in de media vermeld heeft de Raad van State op 4 januari uitspraak gedaan inzake 41 ingediende beroepen met betrekking tot de verbreding . Het beroep van de Bewoners belangenvereniging Kantershof is ongegrond verklaard. Dit geldt overigens ook voor alle 41 beroepszaken die waren ingediend. Verder procederen is inderdaad niet meer mogelijk.

    Deze uitspraak betekent voor de gebruiker van het Geerdinkhofpad dat deze direct voor de Gaasperdammerweg linksaf moet afslaan richting Weespertrekvaart de brug onderdoor. Of rechtsaf, langzaam omhoog stijgend en ter hoogte van de Kromwijkdreef de tunnelbuis over.

    Voor meer informatie verwijs ik graag naar de website http://www.gaasperdammerweg.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *