Deel Bijlmermuseum beschermd stadsgezicht

Gemeente Amsterdam is bezig met het voorontwerpbestemmingsplan Bijlmermuseum – het oorspronkelijk deel van de Bijlmer – aan te wijzen als gemeentelijk beschermd stadsgezicht.
Op donderdag 18 januari is hierover een inloopavond. Deze is van 17.00 tot 20.00 uur (open inloop) in het CEC-gebouw, Bijlmerdreef 1289.
Het gaat om de flats Gooioord, Groeneveen, Grubbehoeve, Kikkestein, Kruitberg, Kleiburg en de openbare ruimte.

Het stadsdeel vindt het belangrijk om deze flats te behouden; net als de zo kenmerkende inrichting van het groen en de fiets – en voetpaden wat te zien is op de kaart en in de regels.
Dit betekent dat de gebouwen en de ruimte eromheen niet zo maar veranderd mogen worden en er zwaardere eisen gesteld worden aan veranderingen.
Het is nog geen officiële procedure tot aanwijzen, maar om bewoners en anderen al vast te informeren en hierbij te betrekken.

Wat verandert er met het nieuwe bestemmingsplan?
Het zogeheten conserverend bestemmingsplan betekent dat de bestaande gebouwen en openbare ruimte en het gebruik daarvan wordt vastgelegd. Er worden nadrukkelijk geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Wel worden verleende ontheffingen daar waar nodig overgenomen in het bestemmingsplan.
In dit bestemmingsplan wordt ook een gemeentelijk beschermd stadsgezicht voor een deel van het gebied opgenomen.

Meer informatie: https://www.amsterdam.nl/egk-buurt-(bijlmer/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *