De Key verkoopt De Kameleon

Woon-winkelcomplex De Kameleon is door Woonstichting De Key verkocht aan Angelo Gordon en Stadium Capital Partners. De overdracht heeft inmiddels plaatsgevonden. De koopsom is niet bekend gemaakt.

Het gebouw is in 2012 opgeleverd en bestaat uit circa 10.000 m² aan commerciële ruimtes, 222 vrije sector huurappartementen en 439 parkeerplaatsen. Volgens het Kadaster betaalde De Key indertijd € 38,7 mln voor het complex.

De Kameleon biedt volgens de aankopende partij een unieke combinatie van wonen en dagelijkse winkelvoorzieningen in één beleggingsobject. Er was dan ook veel interesse van zowel landelijk opererende particuliere beleggers als (internationale) institutionele beleggers.

Kroon van de stadsvernieuwing

De Key heeft De Kameleon ontwikkeld en laten realiseren. Het project was de kroon en het sluitstuk van de stadsvernieuwing van de K-buurt. Sinds de invoering van de nieuwe woningwet en de focus op woonstarters stoot De Key branchevreemd vastgoed af. Met de opbrengst van de verkoop investeert De Key in nieuwe woningen voor woonstarters binnen de ring A-10, zoals de Zuidblokken en Startblok Elzenhagen.

Zuidoost herontdekt

Richard Stolle, Managing partner Stadium Capital Partners: ‘Met partner Angelo Gordon zijn wij zeer enthousiast over de aankoop van De Kameleon in Amsterdam Zuid Oost. Bedrijven, particulieren en investeerders hebben Zuidoost herontdekt, als locatie om kantoor, winkel -en woonruimte te huren en te investeren in (grote) vastgoedprojecten.’

De Kameleon biedt een goede mix van wonen, parkeren en winkelen (voor dagelijkse boodschappen). Het complex is direct naast de metro gelegen met een snelle verbinding (10 minuten) naar het centrum van Amsterdam. Er zijn diverse woningtypes van twee, drie en vierkamers varierend tussen 53 en 136 m² met inpandige parkeerplaatsen.

Vivo wonen zal het complex De Kameleon gaan beheren. Bron: PropertyNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *