De Bijlmerhof vangt moeders met kinderen op

Sinds eind 2020 is de K-buurt verrijkt met ‘de Bijlmerhof’, een woonvorm van Stichting Timon met noodopvang voor moeders en kids. Het betreft de huizen van ’s Gravendijkdreef 321 tot 335 (in de bocht bij Koornhorst en basisschool Samenspel ). De Bijlmerhof is een rij van 8 huizen waar 3 gezinnen en 1 single voor vast wonen als vrijwilligers (de rol als buurman-buurvrouw plus /vrijwilliger voor deze moeders en hun kinderen) en waar 16 moeders met kids opgevangen worden in kleine condo’s.

De Bijlmerhof deelt de volledige achtertuin-area waar ze op dit moment bezig zijn met de ontwikkeling van een fijne tuin met speelmogelijkheden. Deze moeders zijn dakloos geworden en worden hier tijdelijk opgevangen in de huizen die zijn opgedeeld in units en door maatschappelijk werkers worden begeleid. Daarna stromen ze door naar of eigen woning of langdurige opvang. Er is ook een gezamenlijke woonkamer waar ouders en vrijwilligers elkaar ontmoeten en activiteiten plaatsvinden met kids en de moeders.
Contactgegevens in geval van dringende zaken Timon Toegang, telefonisch via 0800 – 9008 (gratis).
Plaatsing bij de Timon Noodopvang in Amsterdam kan alleen op basis van een verwijzing door de GGD via het Centraal Meldpunt Dakloze gezinnen. Timon biedt noodopvang in Amsterdam op verschillende locaties: ook op De Weesperhof, Het Kleiklooster en ‘t Arendsnest.
Link naar de website: https://www.timon.nl/hulpaanbod/professionals/kleinschalig-wonen-met-begeleiding/timon-noodopvang-amsterdam/

Zie ook het blog van Rob Alberts, actieve K-buurtbewoner, over de Bijlmerhof. Met dank aan Rob/Bijlmerhof voor de aangeleverde foto’s.

2 reacties op “De Bijlmerhof vangt moeders met kinderen op”

 1. Beste mevrouw/mijnheer,
  Mijn man heeft lange tijd Fresubin energiedrankjes moeten drinken van de dietiste i.v.m. COPD.
  Nu mag hij i.v.m. diabetes dat drankje niet meer drinken. Er staan nog veel flesjes in de kast en ik vroeg me af of ik jullie daar een plezier mee kan doen? Gratis natuurlijk.
  Laat u maar weten….

  Groet, Yvon Kuilder

  Frebini Energy Vezel Drink – Vanille – 4x200ml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *