Dag van de Bouw in de buurt

Op zaterdag 13 juni 2015 is de 10e editie van de Dag van de Bouw. Deze Dag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en bekend publieksevenement in Nederland. Leden van Bouwend Nederland, bouw- en infrabedrijven, openen die dag hun bouwhekken. In meerdere regio’s verspreid over heel Nederland kun je komen kijken wat er allemaal gebeurt achter de bouwhekken op een bouwlocatie.

Op zaterdag 13 juni stelt Dura Vermeer de bouwplaats open voor bezoekers van de Dag van de Bouw in Diemen. Aan de Muiderstraatweg is het bedrijf, in samenwerking met de Gemeente Diemen en bpd Ontwikkeling (voorheen Bouwfonds),  aan het bouwen in het gebied de Sniep. Hier worden woningen, bedrijfsruimten en een Brede School gebouwd. Inmiddels zijn er al 201 woningen opgeleverd en wordt er nu hard gebouwd aan de volgende fase.

Dura Vermeer wil geïnteresseerden kennis laten nemen van het bouwproces en uitleg geven over de manier waarop zij bouwen. Bezoekers krijgen een reis door de wereld van de aannemerij op het project Plantage de Sniep in Diemen. Volwassenen en kinderen leren hoe het bouwproces in elkaar zit, hoe een aannemer te werk gaan en wat er allemaal bij komt kijken om te komen tot een nieuwbouwwoning.

De bouw zal helaas niet voor buggy’s, rolstoelen en dergelijke beschikbaar zijn. Kinderen mogen enkel onder begeleiding van hun ouders/begeleiders de bouwplaats betreden. Natuurlijk wordt de bouwplaats zo goed als mogelijk opgeruimd. Toch vragen wij u stevige schoenen aan te doen en binnen het afgezette gebied te blijven. Tegenover de eindhalte van tram 9 ziet u de ingang van het bouwterrein.

Hotel Amstelkwartier
Of ga eens kijken in Amsterdam bij Hotel Amstelkwartier (Spaklerweg). Het is zo’n 18.500 m2 groot en krijgt 22 verdiepingen met circa 300 kamers, twee restaurants, een spa/wellness, een rooftopbar en een groente- en fruitkas op het dak. De TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros zijn verantwoordelijk voor de integrale realisatie. Het project wordt het eerste hotel in Europa dat opgaat voor het internationale duurzaamheidscertificaat LEED Platinum (het hoogste level). Voor het beton van het casco wordt het betongranulaat gebruikt dat vrijkomt bij het strippen van het gebouw A’DAM Overhoeks, dat door J.P. van Eesteren wordt getransformeerd.

Tweede Hollandse Brug en nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal
Of bekijk op zaterdag 13 juni de tweede Hollandse Brug en de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal van dichtbij en maak kennis met de bijzondere bouwmethoden. Start bij de tweede Hollandse Brug in Almere. Het bouwterrein is ingericht als evenemententerrein met verschillende activiteiten voor jong en oud. De gehele dag rijden er gratis pendelbussen naar de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Diemen en terug. Tijdens de busrit over de A1 vertellen we over de werkzaamheden bij de spoorbrug Muiderberg en het aquaduct bij Muiden. Bij de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal is de toekomstige aansluiting tussen de A9 en A1 te bezichtigen. Vanaf deze plek heeft u een fraai uitzicht op de nieuwe brug en over het kanaal.

Bouwterrein
U bent tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom op het bouwterrein in Almere. Hoewel het deze dag een evenemententerrein is, blijft een paar stevige schoenen aan te raden. Dit terrein is voor het grootste deel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De andere locatie is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Parkeren is mogelijk op het evenementenparkeerterrein nabij het station Almere Poort (Olympialaan). Vanaf het parkeerterrein rijden pendelbussen elke 5 minuten naar de tweede Hollandse Brug.
Foto: Muiderbrug, Bezoekerscentrum SAA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *