Dag van 1104 gevierd in Altra college met veel omwonenden

Vele buurtgenoten en belangstellenden waren afgekomen op de viering van de verjaardag van de buurt: postcode 1104 van de K-buurt. Natuurlijk op maandag 11 april, en deze keer op een bijzondere locatie: het Altra College, Kortvoort 60 (tegenover het Henriette Roland Holsthuis). En het was een groot succes! Er werden allerlei verbindingen gelegd en pitches gemaakt. 

Dit jaar stelde het Altra College in Kortvoort haar deuren open voor een speciale rondleiding voor alle bewoners uit de K-buurt. Het is een school voor speciaal onderwijs, op vmbo- en mbo-niveau, met veel individuele aandacht. Leerlingen kunnen ook weer uitstromen naar het reguliere onderwijs. Uit de rondleiding blijkt dat het geen straf kan zijn om hier op school te zitten: er zijn prachtige lokalen, waar je creatief bezig kunt zijn, praktische dingen kunt leren zoals fietsen maken, muziek maken of fijn kunt gymmen. Binnenkort start er een kappersafdeling. De leerlingen krijgen als ze willen elke dag een gratis ontbijt. En wist je dat je hier op maandag kunt eten in de fraaie eetzaal? Samen met een echte kok maken leerlingen een maaltijd (5 euro), vanaf 17.30 uur.

Diverse bewoners maakten al connecties met vragen als: kunnen we hier ook een keer gymmen? Na de rondleiding was er een ontvangst/samenzijn waar bewoners die initiatieven ondernemen voor de buurt of plannen hebben voor het jaar, die uitlegden: teveel om op te noemen, maar toch een poging: er komt een geweldige Koningsdagviering op 27 april op de buurtschool (basis) van de Blauwe Lijn, met allerlei kraampjes en attracties! In het Henriette RHH kun je elke dinsdag en donderdag van 9-14 uur naar de snuffelhoek: een uitgebreide tweedehandswinkel. De kunstenaars van Kruitberg komen met workshops in de zomer! Verschillende nieuwe en oude leden van de stadsdeelcommissie stelden zich voor. Ook Dirk de Jager, bestuurder, kwam even langs. Verder waren er vertegenwoordigers van Kzone sport, de voorleesmoeders van Kraaiennest en vertelde Henk van de Belt over komende busexcursies naar interessante projecten voor K-midden. Suggesties voor het ‘busreisje’ (locaties, sprekers) en links zijn welkom. Interesse? Laat dan weten welke (mid)dag dan je voorkeur heeft via: Werkgroep ALLURE:

Hart voor de Kbuurt deelt nadere informatie later via de media van de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *