Flora-excursies op zaterdagmorgen in Zuidoost

Van april tot juli geeft plantenbiologe Tet Roetman weer regelmatig flora-excursies in verschillende groengebieden in Zuidoost op zaterdagmorgen van 10.30-12.00 uur. U wordt hierbij uitgenodigd deel te nemen. Per groengebied zijn dan ook plantengidsjes met soorten en looproute te verkrijgen, evenals bij Bruna in winkelcentrum Reigersbos.

Za. 23 april Gaasperplaspark: start 10.30 uur vanaf metro- en busstation Gaasperplas

Za.  7 mei Gaasperplaspark: start 10.30 uur vanaf metro- en busstation Gaasperplas

Za. 14 mei N.T. De Riethoek: start 10.30 uur vanaf kinderboerderij ‘t Brinkie

Za. 21 mei Zuidoever Gaasperplas: start 10.30 uur vanaf zwemplaats bij kinderspeelparadijs Ballorig

Za. 28 mei Week v.d. Biologie.nl: Gaasperplaspark: start 10.30 uur vanaf metrostation Gaasperplas

Za.  4 juni  Gaasperzoom: start 10.30 uur bij westkant gebouw Waternet bij  richtingaanwijzer fietsers

Za. 11 juni Bijlmerweide-noord: start 10.30 u. Hoek Provinciale weg-Strandvlietpad (Paardencentrum)

Za. 18 juni De Hoge Dijk: start10.30 u. AMC-fietspad onder viaduct treinspoor naar Abcoude

Eventueel:  Za.  10 sept. Spoordijkhellingen: start 10.30 uur vanaf metrostation Strandvliet.

In een looproute van ongeveer 1 kilometer zult u zeker 30-40 plantensoorten, kruiden, grassen en bomen leren (her)kennen. U kunt genieten van de schoonheid van de natuur en u krijgt een lijst met de aangetroffen soorten mee.

Kosten: €10 per persoon; jeugd tot 15 jaar €5 per persoon; kinderen tot 6 jaar gratis. Ook kunt u tijdens de excursie een Plantenwandelroute boekje verkrijgen voor  € 10,- met alle soorten bomen, struiken, kruiden, grassen en Beschermde R.L. soorten met de beschrijving en looproute op een kaartje. En ook is het mogelijk om op uw verzoek op andere dagen in de week een flora-excursie te krijgen. Graag tot dan en graag van tevoren even aanmelden via e-mail: e.roetman@planet.nl.

Vergeet u niet bij regenachtig weer een paraplu mee te nemen?

Tet Roetman, e.roetman@planet.nl, plantenbiologe Amsterdam-Zuidoost

In aansluiting op het boek Bloemen in Amsterdam Zuidoost(2012, 2013), zijn er in 2018  17 boekjes met verschillende Plantenwandelroutes in de groengebieden van Amsterdam-Zuidoost verschenen, kleine handzame plantengidsjes in A5-formaat, zodat ze gemakkelijk in je zak zijn mee te nemen. De route is in kleur aangegeven op een kaartje. Het betreft de volgende plantenwandelroutes:

1. Natuurterrein De Riethoek 2. Centraal Park Gaasperdam 3. Natuurterrein Klarenbeek 4. De Hoge Dijk A (grens Abcoude) 5. De Hoge Dijk B 6. De Hoge Dijk- Hollandse kade 7. Gaasperzoom-noord 8. Gaasperzoom-zuid 9. Bijlmerweide-zuid 10. Bijlmerweide-noord 11. Darlingstraat rond park 12. Spoordijkhellingen 13. Gaasperplaspark westelijk deel 14. Gaasperplaspark oostelijk deel 15. Gaasperplaspark middengedeelte 16. Zuidoever Gaasperplas 17. Nelson Mandelapark

Deze plantengidsjes bevatten gemiddeld 40-50 pagina’s en 150 soorten met foto’s van het landschap, bomen, struiken, kruiden en grassen in winter-, voorjaar- en zomerbeeld,

Deze 17 boekjes met plantenwandelroutes zijn bedoeld om u de weg te wijzen in de natuur van Amsterdam-Zuidoost en u te laten genieten van datgene waar u anders mogelijk aan voorbij loopt. Ook bij Bruna in winkelcentrum Reigersbos te koop voor : €14,95 per stuk. Een aantal is inmiddels uitverkocht. Graag zien wij u verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *