Crowdfunding Bijlmer kloosterbrouwerij

EEN BIJLMER KLOOSTERBROUWERIJ pal naast de IKEA, dat is de droom. Om dat te verwezenlijken zoekt Brouwerij Kleiburg investeerders via crowdfunding! Meer informatie, de investeringsmogelijkheden – mooie extra’s en/of een hoog rendement op crowdaboutnow.nl/kleiburg. Bijna de helft ervan is binnen. De doelstelling is € 150.000 – € 200.000.

Hoe het begon
Een klooster in een Bijlmerflat klinkt als een bijzonder idee. Vijf jaar geleden begon het bij Johannes van den Akker, nu abt van het klooster. Hij wilde midden in de Amsterdamse Bijlmer een duurzame plek voor gastvrijheid en spiritualiteit, gedragen door de bewoners zelf. Op 17 oktober 2015 kwam die plek er en opende het Kleiklooster, in de flat Kleiburg, zijn deuren.

Van de ene droom kwam een ander
Toen kwam een vraag die Johannes niet had verwacht. Keer op keer vroegen heel verschillende mensen hem: Leuk zo’n klooster, maar gaan jullie nu ook bier brouwen? De eerste keer dacht Van den Akker nog glimlachend dat dat een incident was. Maar toen de vraag zich bleef herhalen zei Johannes bij zichzelf: ‘misschien moeten we het maar gaan doen.’ De droom voor een klooster was nog niet vervuld, of een nieuwe droom werd geboren: Brouwerij Kleiburg. Kloosterbier uit de Bijlmer.

kleiburg_crowdfunding400Via crowdfunding naar de Bijlmer
Brouwerij Kleiburg is elders bier gaan brouwen in lijn met de kloostertradities. Het is heerlijk bier en wordt verkocht in slijterijen en getapt in Amsterdamse café’s.
De vraag naar het kloosterbier groeit. En ineens was daar de kans: het bouwen van een eigen brouwerij in Zuidoost, pal naast de IKEA. Waar nu een leeg parkeerterrein ligt, kan deze zomer een brouwerij staan, met een terras, een proeflokaal en heel veel groen.
Daar kunnen de gastvrije en duurzame kloosterwaarden uitgebreid worden.
Om dit waar te maken is Brouwerij Kleiburg via crowdfunding op zoek naar investeerders! Voor meer informatie en de investeringsmogelijkheden (mooie extra’s en een hoog rendement), kijk op crowdaboutnow.nl/kleiburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *