Container-ondernemers stellen zich voor

De eerste pitch van 7 ondernemers die een bedrijf willen opzetten in tijdelijke containers op het grasveld bij de Bonte Kraai, is vandaag succesvol verlopen. Via een mix van inloop en zoomsessie kregen de kandidaten 10 minuten om hun plannen toe te lichten. Die varieerden van horeca (taarten bakopleiding met verkoop) tot een social enterprise hub.  In totaal hebben al zo’n 15 kandidaten uit Zuidoost zich aangemeld.

De K-buurt ondergaat de komende jaren een transformatie.  Totdat er gebouwd gaat worden op  K-midden, komt er gelegenheid om op de leegstaande kavel voor de Bonte Kraai buurtgerichte winkeltjes, bedrijfjes en daghoreca te beginnen vanuit tijdelijke containers die door de ondernemers zelf geregeld worden. Streven is voor de zomer van 2021 te starten. Met kansen voor grassroots ondernemers  en het gaat om het toevoegen van ‘bruis’ aan de buurt. Ongeveer 2 jaar kunnen de containers blijven staan. Zie ook https://youtu.be/jP-9iNgT6aQ

Zondag  (8-11-2020) besteedt NH TV aandacht aan de container-ondernemers.

Na deze kennismaking volgt een uitwerksfase voor de aanmelders en een selectie waarbij getracht wordt een optimaal aanbod te bieden aan de buurt. De gelukkigen krijgen een contract met de gemeente voor de  huur van de grond en er wordt voor elektra e.d. gezorgd. Er wordt gepoogd  een zogenoemde ‘regelvrije zone’ te regelen,  waardoor niet allerlei vergunningen hoeven te worden aangevraagd. Voor hoeveel containers er plek is, is nog onduidelijk, mogelijk worden containers ook gestapeld.  Er komt een raad van advies  waarin ook winkeliers vertegenwoordigd zijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat de ondernemers  concurrentie vormen voor bestaande winkels maar aanvullend zijn voor de buurt.

Op vrijdagmiddag 13 november is er de volgende sessie, van 12 tot 14 uur.  De buurtorganisatie en de gemeente maken dan kennis met serieuze ondernemers die hier iets willen doen.  Aanmelden kan tot donderdag 12 november via HartVoorDeKbuurt@gmail.com of  J.Pollaert@amsterdam.nl

Wie meer wil weten kan binnenlopen bij Azam Nabibaks van Hart voor de Kbuurt in Wasserette Rahiema, Klieverink 68 of ambtelijk ondersteuner Jules Pollaert  mailen of bellen: 06 48.410.444.

Lees meer over het kmiddentraject op www.1104enzo.nl/kmiddencocreatie en via #kmiddencocreatie .

Eén reactie op “Container-ondernemers stellen zich voor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *