Buurtexpedities, ook in ZO

buurtexpedities400LEER JE EIGEN OF ANDERE BUURTEN KENNEN. Ontdek de buurten van Amsterdam tijdens de zomervakantie en meld je en je kind(eren) gratis aan voor een Buurtexpeditie tot 28 augustus! Ga mee op speurtochten, maak buurtwandelingen en andere tours met buurtexpeditie-experts.

Je woont misschien al jaren in Amsterdam (Zuidoost) maar wat weet je eigenlijk van de buurten in Amsterdam? Je loopt, fietst of rijdt er dagelijks rond, maar hoe goed kijk je om je heen? Leer je omgeving beter kennen en wandel met een groep of alleen met je familie en leer de verhalen kennen van jouw stad(sdeel). Alle details vind je hier.

Bijlmer Tours
Maak kennis met de groene, kleurrijke en veelzijdige Bijlmer. Je gaat naar het Bijlmer Museum en loopt langs kunst in de openbare ruimte en bezoekt het monument van de Bijlmervliegramp (1992). Midden tussen de hoogbouw staat ook nog de oudste kinderboerderij. Onderweg hoor je het verhaal van de Bijlmer, het is een reis van van kunst en cultuur in de Bijlmer.
Elke dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 15.00 uur. Nog op 26 en 28 juli en op 2, 4, 9, 11, 16, 18, 23 en 25 augustus. Aanmelden kan tot 11.00 op dezelfde dag.
De wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 a 9 jaar.

Hier aanmelden

CBK Zuidoost
Ontdek Zuidoost. In de straten van Amsterdam Zuidoost staat volop beeldende kunst die het verhaal vertellen van dat stadsdeel en zijn bewoners. Wandel mee met het CBK op speurtocht in het groene Amsterdam Zuidoost, langs kunst op straat.
Elke zaterdag van 11.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur. Nog op 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus. De wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Aanmelden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *