Buslijn 45 wordt opgeheven

Vanaf zondag 13 december zal buslijn 45 niet meer rijden. Dat betekent dat inwoners van Kantershof en omgeving niet meer rechtstreeks naar de Amsterdamse Poort en station Bijlmer ArenA kunnen reizen.
In het Vervoersplan 2016 van het GVB staat dat hierdoor per dag ongeveer 170-220 reizigers gedupeerd worden. Als alternatief wordt genoemd: bus 41 naar station Duivendrecht nemen en overstappen op de metro of overstappen op bus 47/66 op de Bijlmerdreef.

Het GVB motiveert deze keus door te stellen dat lijn 41 deels dezelfde route van lijn 45 rijdt. Buslijn 44 gaat vaker rijden, maar daar hebben de bewoners van de K-buurt niets aan.

Tussen Kraaiennest en Holendrecht neemt bus 41 het deel van de vervallen route van buslijn 45 over. Wel vervalt halte Gaasperplas. Hier wordt minimaal gebruikt van gemaakt, aldus het GVB. Buslijn 47 en 49 en metro 53 rijden ook op ditzelfde traject.

Nachtlijn 355
Nachtbus 355 heeft in Duivendrecht nu een grote kronkelroute, waardoor de grote aantallen reizigers die richting Zuidoost gaan lang onderweg zijn. Door de route op een slimme manier te strekken, wordt Duivendrecht nog steeds goed ontsloten, maar zijn de inwoners van Zuidoost sneller thuis.

Hierdoor wordt station Duivendrecht ook niet meer aangedaan door het Nachtnet, wat zo’n zes reizigers per nacht treft. De gewijzigde route zal echter zo’n 22 nieuwe reizigers per nacht gaan aantrekken, verwacht het GVB.

Kijk HIER voor het Vervoerplan 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *