Burgemeester lanceert Verzetsmuseum jr op wielen

Verzetsmuseum Amsterdam lanceerde op dinsdag 20 november bij basisschool Samenspel het Verzetsmuseum Junior op wielen, een mobiele variant van het succesvolle Verzetsmuseum Junior. De reizende tentoonstelling in een grote trailer werd feestelijk onthuld bij basisschool Samenspel in Amsterdam Zuidoost door burgemeester Femke Halsema.

Kinderen van de school hebben het museum geadviseerd over de inrichting van de tentoonstelling. De bij kinderen populaire YouTuber en oud-leerling van de basisschool Yuki presenteerde de bijeenkomst.

In Verzetsmuseum Junior op wielen spelen vier kinderen die leefden tijdens de Tweede Wereldoorlog de hoofdrol: de Joodse Eva, Jan met ouders in het verzet, Nelly die bij de jeugdclub van de NSB zat en Henk uit een alledaags gezin. Alle vier de kinderen leven nog.

Verzetsmuseum Junior op wielen gaat naar kinderen toe in wijken waar mensen wonen voor wie een bezoek aan een in museum in de binnenstad van Amsterdam minder vanzelfsprekend is, zoals wijken buiten de ring van Amsterdam en in gemeenten als Almere en Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *