Bouw Rouwcentrum vertraagd

De bouw van het rouwcentrum aan de Hoogoorddreef heeft flinke vertraging opgelopen. Het stadsdeel verwacht dat het gebouw (naast Bijlmer station, aan de overkant van de dreef) pas in 2017 af is, een jaar later dan gepland. De verantwoordelijke projectmanager van Zuidoost, Caroline Huszti, meldt ons: ‘Vanwege het multiculturele karakter van het rouwcentrum heeft Yarden ruim de tijd genomen om de plannen uit te werken. In de meeste rouwcentra worden achteraf aanpassingen aan het gebouw gemaakt en bij het te bouwen gebouw is er vooraf al veel afgestemd met verschillende gebruikers. Dit is een ingewikkeld proces en hierdoor is er vertraging opgelopen. Yarden zal begin volgend jaar (2015) bewoners uitnodigen en informeren over de stand van zaken. De afgelopen tijd zijn we in onderhandeling geweest met Yarden. Ik verwacht dat we in januari de overeenkomst kunnen ondertekenen. Dit betekent dat we dan weer verder kunnen gaan met de voorbereidingen. Yarden kan het rouwcentrum dan waarschijnlijk begin 2017 openen.’

Een bewonersbijeenkomst in oktober is uitgesteld. Op de site van Yarden is geen actuele informatie over het rouwcentrum te vinden. De prijsvraag over de naam van het nieuwe centrum is verlengd van de zomer naar 31 december 2014. Wordt het: rouw- of uitvaart- of afscheidscentrum en dan: Zuidoost? Op de website van Yarden heet het: Uitvaartcentrum Hoogoorddreef. U kunt dus nog meedoen! Op 1 februari wordt dan de naam bekend gemaakt. Bijna een jaar geleden -op 14 januari 2014- informeerde de uitvaartondernemer in NoLimit belangstellenden over de gang van zaken. Erna is een radiostilte ingetreden. Zie verder de website van Yarden.

Flexibel
Door gebruik te maken van flexibele wanden biedt het uitvaartcentrum een ruimte voor zowel kleinere groepen als heel grote groepen (tot 500 personen).
– Een ceremonieruimte
– Een ontmoetingsruimte ten behoeve van condoleances, afscheidsfeesten en rouwbijeenkomsten
– 24- uurs opbaarkamers
– Familiekamers
– Een verzorgingsruimte ten behoeve van rituele bewassingen, verzorging van overledenen
– Een koelruimte
– Een buitenruimte voor ontmoetingen, rituelen en te gebruiken als rookruimte

Werk
Het is de verwachting dat het afscheidscentrum voor werkgelegenheid gaat zorgen. Belangstellenden kunnen een open sollicitatie sturen aan: Bedrijfsbureau.Cluster.West@yarden.nl

Selectie
Yarden Uitvaartorganisatie is door stadsdeel Zuidoost na een aanbesteding geselecteerd om de bouw en exploitatie van het rouwcentrum te realiseren. Stadsdeel Zuidoost vindt dat haar bewoners dichtbij huis een eigen plek moeten hebben waar ze afscheid kunnen nemen ongeacht hun cultuur en/of geloofsovertuiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *