Bosbaan Regatta

Voor de vijfde keer organiseert de Eerste Hollandse Drakenboot Club op zaterdag 8 september de EHDC Bosbaan Regatta. De EHDC is een in Amsterdam Zuidoost gevestigde club, met eigen boten en een clubhuis aan de Gaasperplas. De Club is opgericht in 1989 toen Sail Amsterdam een leuk evenement rond het drakenboten wilde organiseren.

Opnieuw zullen de sterkste teams van Nederland en enkele teams uit Duitsland met elkaar de strijd aangaan op de 200, de 500 en 2000 meter. Locatie is de Bosbaan in het Amsterdamse Bos, waar ook de nationale roei- en kanowedstrijden plaatsvinden. Toegang is gratis.

Het drakenboten is een spectaculaire sport, waarbij open boten van 11,5 meter lengte, gevuld met 18-20 peddelaars, aangevuurd door de stuurman en de drummer, elkaar pas in de laatste meters weten af te troeven. Bij het drakenboten draait het om kracht, techniek en vooral

gedisciplineerde samenwerking. Allen een in een razende vaart, terwijl grote golven zich aan de boot kleven, en de drumgeluiden blijven aanjakkeren.

De EHDC Bosbaan Regatta begint om 10.30 met de 500 meter en sluit eind van de middag met de 2000 meter. Voor meer informatie: www.ehdc.nl / hennoe@xs4all.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *