Bonte Kraai en speelterrein

Verbouwbontekraai320Buurthuis de Bonte Kraai gaat 29 augustus feestelijk (weer) open. De verbouw en renovatie is in volle gang. Het buurthuis heeft o.a. een uitbouw (serre) gekregen met uitzicht op de K-Savanne – het terrein van de voormalige garage Kraaiennest. Daar ligt een kinderspeelplaats verstopt tussen een doolhof van onkruid met rondom een hoog hekwerk.

imageIn de oorspronkelijke plannen zou het speelterrein vanaf de schoolvakanties opengesteld worden.

De Gemeente reageert direct met “…achteraf is gebleken dat het ‘treintje’ een speeltoestel is dat vanwege de hoogte moet worden gekeurd/ gecertificeerd (i.v.m. de veiligheid van de kinderen). Daar is geen rekening mee gehouden. De keuring is inmiddels geweest en het wachten is op het rapport.
Ook zal er eerdaags gemaaid worden. Het klopt dat er nu veel onkruid staat maar het is de bedoeling dat het gras zo’n eerste keer goed doorgroeit voordat het terrein wordt opengesteld.
Na het maaien (binnen enkele weken) kunnen de hekken worden verwijderd en is het terrein open! Door het wachten op het keuringsrapport kan het wel zo zijn dat het treintje dan nog in de hekken staat helaas.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *