Boerderij Langerlust opvang psychiatrische patiënten

Het zong al enige tijd rond, maar nu lijkt het zeker: er komt een 24-uurs opvang voor 45 ex-verslaafden en psychiatrische patiënten in boerderij Langerlust. Wanneer is nog onduidelijk. De centrale stad  (college van B&W) is voor, maar de stadsdeelcommissie Zuidoost is tegen en het bestuur van Zuidoost ziet liever zo’n voorziening in de buurt van het Amsterdam UMC en behoud van de horeca.

Inmiddels staat Langerlust al jaren leeg, nadat het een succesvol café-restaurant was en er vele bruiloften en partijen werden gevierd. in de zomer was het terras populair onder de makers van een ‘rondje Gaasperplas’. Hoofdhuurder Pantar zegde de huur op, waardoor onderhuurder The Colour Kitchen, die mensen helpt met afstand tot de arbeidsmarkt, het niet meer financieel kon bolwerken. Het pand is eigendom van de gemeente, die er een ‘marktconforme huur’ voor wilde. Omwonenden willen de horecafunctie graag behouden en hielden een petitie die ruimhartig werd ondertekend (foto: april 2018).

Het stadsdeel maakt zich zorgen over de veiligheid, juist omdat het zo’n afgelegen locatie is.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
evers
evers
22 december 2020 12:20

Erg

p.dressen
p.dressen
Antwoord aan  evers
22 december 2020 14:01

Schandalig, voor illegale en verslaven heeft de gemeente geld,maar voor gehandicapten die an de slag willen kan ik niets. Bedankt groen links Amsterdam

Rianne
Rianne
Antwoord aan  p.dressen
22 januari 2021 13:07

Ik maak me zorgen om de veiligheid van wandelaars en fietsers met deze plannen voor zo’n grote opvang vlak bij ons mooie rustige natuurgebied. Er moet nog een omgevingsvergunning komen, omdat zo’n opvsnglocatie in strijd is met het bestemmingsplan. Hoe kunnen wij als bewoners van de omliggende wijken hierbij betrokken… Lees verder »

trackback
6 februari 2021 22:53

[…] opvangcentrum, impact voor de […]