Boerderij Landlust wordt stadslandgoed

Woonstichting De Key realiseert voor zorginstelling Cordaan stadslandgoed Landlust waar dagbesteding en recreatie samengaan. Vandaag was de feestelijke, officiële aftrap op het bouwterrein vlak naast de Veeneikbrug (van Geerdinkhof naar het Diemerbos).
Om dit project te laten slagen is nauw samengewerkt met partijen als Gemeente Diemen – waarvan de burgemeester polshoogte kwam nemen – Provincie Noord-Holland, Gemeente Amsterdam, Groengebied Amstelland, Staatsbosbeheer en Dienst Landelijk Gebied West. Voor architectenbureau K2 was het de uitdaging met de wensen en eisen van alle partijen een gebruiksvriendelijk en fraai stadslandgoed te creëren.

[nggallery id=29]

Boerderij en stallen van Landlust aan de Stammerdijk (Diemen) worden gerenoveerd zodat deze gebruikt kunnen worden voor dagbesteding van cliënten met een verstandelijke beperking. Voor cliënten met een psychiatrisch probleem worden naast de boerderij appartementen gebouwd (beelden op website De Key). Een theehuis en een winkeltje waar producten uit de biologische kwekerij worden verkocht maken onderdeel uit van dit project.

Al tijdens de renovatie en nieuwbouw vinden op Landlust activiteiten plaats die met zorg, recreatie en educatie te maken hebben. Als Landlust eind november 2013 gereed is, is iedereen er welkom. Dan zal ook het pad zijn aangelegd dat Landlust met het Diemerbos verbindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *