Bijzonder duo in Heesterveld

Kansrijk Zuidoost en CBK Zuidoost vestigen zich in 2015 in de dezelfde ruimte in Heesterveld Creative Community. Daar gaan zij om en om gebruik maken van het appartement en de middelen.

kansrijkcbkduo285

Woningcorporatie Ymere ondersteunt als initiator dit project. Deze nu praktische samenwerking moet op termijn ook een inhoudelijke worden.

Kansrijk Zuidoost
Kansrijk Zuidoost doet wat haar naam al zegt: ondersteunt bewoners in Amsterdam Zuidoost op woongebied, werk en financiën. De organisatie biedt activiteiten waarmee bewoners zelfredzaam worden. Budgetcursussen en BuurtschoolPlus – leerondersteuning van basisschoolkinderen – gaan er plaatsvinden.

Werkplaats CBKZO
CBK Zuidoost zet zich in voor hedendaagse kunst met elementen uit verschillende culturen. Werkplaats CBKZO is een nieuwe educatieve taak van deze organisatie. In de Werkplaats is iedereen, ongeacht leeftijd, welkom om zich te bekwamen in het maken van beeldende kunst of je nu liefhebber of professional bent.
Leerlingen van basisscholen en uit het voortgezet onderwijs krijgen er praktische lessen van een kunstenaar. In de Werkplaats kunnen kunstenaars en bewoners samenwerken aan kunstprojecten die op participatie stoelen.
Werkplaats CBKZO moet dé plek in Zuidoost worden voor ‘beeldende’ workshops.

Bron: Zuidoost.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *