Bijlmerbios met eten en Kleibier

BIJLMERBIOS Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus strijkt Bijlmerbios weer neer onder metrostation Kraaiennest met bijzondere films, speciale voorprogramma’s en deze keer ook met heerlijk eten. Een aantal verschillende lokale keukens zal een mix aan eten serveren. Brouwerij Kleiburg levert het eerste  zomerbiertje. De films beginnen om 21 uur.

De films zijn door de organisatie zo gekozen dat ze een maatschappelijk thema raken maar ook voor een breed publiek toegankelijk zijn. Gezien de bijzondere locatie tovert ook dit jaar kringloopbedrijf Rataplan het plein om tot een grote huiskamer. Rataplan levert hiervoor de bankstellen en stoelen uit hun winkels. Na afloop van de laatste film op zondagavond kunnen de bezoekers die het willen een eigen bankstel meenemen tegen een kleine vergoeding. Vluchtelingen die hun eerste huis in Amsterdam moeten inrichten zijn ook van harte welkom om deze banken( gratis)  te komen ophalen.

Vrijdag 19 augustus Black (2015)

Black speelt zich af in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek. De liefde tussen een jongen en meisje van rivaliserende bendes zijn de ingredienten voor deze rauwe film.

Zaterdag 20 augustus Race (2016)

De film over Jesse Owens, een Afro Amerikaanse Atleet, die vier gouden medailles won tijdens de olympische spelen in 1936 in Berlijn. Tegen het decor van Hitler Duitsland loopt Jesse zijn races. In de aanloop zien we hem strijden voor een plek op de campus tegen het racistische klimaat in het Amerika van de jaren 30. Zondag 21 augustus The Idol (2015)

In samenwerking met World Cinema Amsterdam wordt besloten met The Idol. Een hartverwarmende film gebaseerd op het indrukwekkende verhaal van de Palestijnse zanger Mohammad Assaf, die met zijn overwinning bij Arab Idol zijn thuisland in 2013 een zeldzame overwinningsroes bezorgde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *