Bijeenkomsten Herdenkingsjaar Slavernijverleden, ook in de Bonte Kraai

Op initiatief van het dagelijks bestuur Zuidoost zijn er 3 bijeenkomsten in het kader van herdenken, heling en herstel. U bent als nazaat van tot slaaf gemaakte mensen van harte welkom om mee te doen op maandag 22, dinsdag 30 mei en donderdag 1 juni (in de Bonte Kraai). In verband met de opzet van de avonden vraagt de organisatie om u aan te melden.

Stadsdeel Zuidoost wil ruimte geven aan bewoners die nazaten zijn van tot slaaf gemaakte mensen om dit verleden te herdenken, omdat voor veel van deze bewoners dat verleden ook nu nog sporen achterlaat. We willen daarnaast ruimte maken voor helen en vooral: om te herstellen. Het dagelijks bestuur van het stadsdeel faciliteert bewoners en organisaties, zodat zij op hun eigen wijze vorm kunnen geven aan herdenking, heling en herstel.

De thema’s die aan bod komen zijn mentale weerbaarheid, doorwerking slavernijverleden met betrekking tot de hedendaagse uitdagingen van de man en de doorwerking van het slavernijverleden met betrekking tot kansenongelijkheid op de arbeidsmarkt. De bijeenkomsten zijn op het stadsdeelkantoor aan het Anton de Komplein 150 en in de Bonte Kraai, Kraaiennest 68.

30 mei: De doorwerking van het slavernijverleden met betrekking tot kansenongelijkheid op de arbeidsmarkt

Aanmelden

Voor elke bijeenkomst is plek voor 100 deelnemers. Daarom vragen wij u om u aan te melden.

Aanmelden Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Achtergrond

In 2023 is het 150 jaar geleden dat de slavernij in de toenmalige Nederlandse koloniën werd afgeschaft. Tijdens het Herdenkingsjaar staat het Nederlands Koninkrijk stil bij deze pijnlijke geschiedenis.

  • Locatie: Bonte Kraai, Kraaiennest 68

Op donderdag 1 juni is de derde bijeenkomst. Die staat in het teken van de doorwerking van het slavernijverleden met betrekking tot de hedendaagse uitdagingen van de man. Mannen-emancipatie is met een andere blik kijken naar de rol van mannen, mannelijkheid en de wijze waarop de man kan bijdragen aan de huidige samenleving. Met name op het gebied van opvoeding, vaderbetrokkenheid, eenoudergezinnen, absente vaders en zwarte rolmodellen in relatie tot identiteitsontwikkeling.

Programma Doorwerking slavernijverleden met betrekking tot de hedendaagse uitdagingen van de man

  • Van 18.00 tot 18.30 uur: Inloop
  • Van 18:30 tot 18.40 uur: Opening
  • Van 18.40 tot 20.20 uur: Dialoog
  • Van 20.20 tot 20.30 uur: Afsluiting

De bijeenkomst is interactief. Gastheer is dagelijks bestuurslid Raoul White. Hij wordt bijgestaan door host Norman van Gom. Er is een deskundig panel aanwezig om met u het gesprek aan te gaan. Het panel bestaat uit Stephen Deul, Walto Dors, Waldy Neijhorst en Modesto Aquino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *