Amsterdam Open Air: Gaasperpark partly closed

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 wordt voor de 11e keer het muziekfestival ‘Amsterdam Open Air’ aan de Noordoever van de Gaasperplas gehouden. Dit is aan ‘onze kant’ van de Plas. Betrokken bewoners hebben een brief hierover in de bus gehad. Dit bericht is hierop gebaseerd. Een (groot) deel van het park is tijdelijk (bijna twee weken) minder toegankelijk.

Parkeren en toegang wijk
‘De festivalbezoekers die met de auto naar het festival komen parkeren de auto op de weilanden naast voormalig Boerderij Langerlust. We willen niet dat onze festivalbezoekers hun auto parkeren in uw woonwijk. Daarom worden er afzettingen aan de Langbroekdreef geplaatst en bij de vier afslagen Klieverinkweg, Kleefkruidstraat, Kraaiennest en bij de Kouwenoord afgesloten voor festivalbezoekers tussen 11.00 en 19.00 uur. Tevens worden er tijdens de instroom afzettingen geplaatst bij de manege en de tennisvereniging. Bezoekers van de manege en de tennisvereniging worden doorgelaten door verkeersregelaars.

Tijdens de uitstroom van het festival is de Loosdrechtdreef vanaf N236 en de Driemondweg niet langer bereikbaar. Uitrijdend verkeer blijft mogelijk.

Planning

·        Donderdag 25 mei 2023, voor zonsondergang, zal ter bescherming van de flora en fauna boombescherming worden aangebracht in het park.

·        Vrijdag 26 mei 2023 om 07:00 uur beginnen we met de opbouw van het festival.

·        Donderdag 08 juni 2023 eindigt de afbouw.

·        Van 26 mei tot en met 8 juni vinden er tussen 07:00 uur en 22:00 uur werkzaamheden plaats die kunnen leiden tot (geluid)overlast. Op de dagen direct voorafgaand aan het evenement, tijdens het evenement en de dagen direct na het evenement kunnen de werktijden hiervan afwijken.

Bereikbaarheid van het park
Tijdens deze periode zijn (lang) niet alle fiets- en wandelpaden in het park toegankelijk. Op de afbeelding onderaan deze brief/dit artikel kunt u de afzettingen en andere fiets- en wandelroutes vinden.

Voorzorgsmaatregelen overlast
Wij weten dat het festival voor overlast kan zorgen. Hiervoor vragen wij om uw begrip. We doen dit jaar weer ons uiterste best om de overlast zoveel mogelijk te beperken door het inzetten van o.a. verkeersregelaars, beveiliging, verkeersborden, extra fietsenstallingen, plaszuilen en het plaatsen van vuilnisbakken.

Geluid
Voorafgaand aan het evenement vinden er soundchecks plaats binnen de voor de ontheffing geldende geluidsnormen. De soundchecks worden zo veel mogelijk beperkt, niet voor 10.00 uur in de ochtend en qua geluidsproductie (niet meer dan 85 dB(C) op de woningen). Op vrijdag worden er soundchecks uitgevoerd tussen 16.00 en 19.00 en op zaterdag zal er een soundcheck plaatsvinden tussen 11.00 en 12.00 uur. Het evenement begint zaterdag 3 juni om 12.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Op zondag 4 juni begint de muziek om 13.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Op verschillende podia is versterkt geluid.

Openbaar vervoer
Wij moedigen onze bezoekers aan zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Daarom zetten wij ook dit jaar extra metro’s in. De drukste momenten op metrostation Gaasperplas zijn op beide festival dagen in het begin van de middag van 13.00 tot 16.00 uur en aan het einde van de avond van 22.00 tot 00.00 uur.

Contact
Mocht u toch (geluids)overlast ervaren tijdens het festival, dan kunt u tussen 08.00 en 00.00 uur contact opnemen met de organisatie van Amsterdam Open Air via telefoonnummer 020 8510677 of u kunt een e-mail sturen naar info@amsterdamopenair.nl

Overlast van evenementen kunt u ook melden via de website van de gemeente Amsterdam: www.amsterdam.nl/meldingen. Heeft u nog een klacht na afloop van het evenement? Dan kunt u deze indien via www.amsterdam.nl/klachten. Meer informatie over het festival en de maatregelen die wij nemen, vindt u op onze website: https://www.amsterdamopenair.nl/event-info 

Einde brief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *